Voetveeg: #HaarNaamWasAnnaSteijn

Haar naam was Anna Steijn, maar nu heet ze Anousha Nzume en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste racisme exploitanten van Nederland met een bijzondere expertise in huilbuien. De markt voor racisme exploitatie is gelukkig cyclisch met dank aan Zwarte Piet, maar dessalnietemin begint zij in de hysterische hypermedia de laatste dagen tekenen van verzadiging te tonen. Niet alleen DENKT Windvana Simons als racisme magneet de wind flink in de zeilen te houden, maar werd deze week ook nog de middelmatige snelprater Typhoon etnisch geprofiliseerd omdat hij afstak tegen zijn witte Misjubisi.

Wellicht was Anousha er daarom gisterenochtend al vroeg als de kippen bij om, naar voorbeeld van De Grote Satan aan de andere kant van de oceaan, de tragische dood van Mitchel Winters te framen als racistische politiemoord met de hashtag #ZijnNaamWasMitchel.

IMG_1893

Zonder de feiten te kennen uiteraard. De enige aanleiding die Anousha nodig had, was het bericht dat de door politiekogels omgekomen jongen in het Beatrixpark in Schiedam een kleurtje had. En dan moet je snel handelen want stel je voor dat de moslimbroeders van DENK die zich tegenwoordig ook in deze markt begeven ermee vandoor gaan.

Het is nog steeds niet duidelijk hoe het korte leven van Mitchel Winters op dit tragische en gewelddadige einde uitliep. Zijn vader kwam in 2010 ook door politiekogels om het leven nadat hij een politiehond had doodgestoken en de politie met een mes aanviel. Het schijnt nu dat Mitchel zelf de politie gebeld heeft en zijn eigen signalement opgaf om zo een ander bizar fenomeen – ‘Suicide by cop’ – uit Amerika in Nederland te introduceren. Er blijven nog veel vragen open. Te veel om als een cause célèbre van #HaarNaamWasAnnaSteijn en de andere exploitanten de geschiedenis in te gaan.

RIP Mitchel Winters. Ik hoop dat er integere journalisten zullen zijn die jouw korte levensverhaal eerlijk uit de doeken zullen doen. En, waarschijnlijk tevergeefs, dat bij het volgende slachtoffer van politiegeweld, uit respect geduld betracht wordt, alvorens er politieke spelletjes mee gespeeld worden.


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.