Voetveeg: Windvana Simons met DENK tegen de witten

Aan het begin van het seizoen van DWDD zei hoofdredactrice Diewke Nogwat in een interview dat DWDD nog kan groeien in het ‘bepalen van de agenda’. In media taal betekent dat voor #ophef zorgen. Als dan een van je vaste tafeldames, wiens enige expertise bestaat uit RACISME! roepen met iedere week een nieuwe afropruik op haar schedel  – iets dat in niet geringe mate bijdraagt aan de toenemende afrofobie in de samenleving – zich aansluit bij de politieke ontbinders van DENK…….. nou dan poetst Matthijs even zijn stahlhelm op als ware het item een guilty pleasure.

Want DENK, als afvalligen van de PvdA, die mogen kritisch benaderd worden maar Windvana moet als tafeldame natuurlijk enigszins heel blijven ook al vindt ze niets van de Armeense genocide en is ze van mening dat Mitch Henriquez die fatale nekklem van de Haagse Politie een beetje aan zichzelf te wijten had. Een leuk verzetje dus voor Matthijs voor hij aan het eind van deze week weer drie maanden met vakantie mag van de NPO. Hij deed zijn best maar de echte black mamba bleef in de broek. Ook Giel trok even aan zijn piemeltje en zag beteuterd dat er niets uit kwam.

Kuzu grijnsde triomfantelijk aan tafel. Het binnenhalen van Windvana op basis van hoe de aandacht waait is een tactische meesterzet voor zijn partij die met het speerpunt ‘samen voor ons eigen tegen de witten‘ hoge ogen gaat gooien. Met een eigen mol in het best bekeken programma van de Nederlandse televisie die voortaan als een guilty pleasure kritiekloos kan ontbinden. Matthijs liet zijn gebruikelijke roffel op tafel achterwege. Nou Windvana, succes!

En dan nu over naar de meest getalenteerde Nederlandse rapper van het moment! Lul Kleine!!!

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij
Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou
Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij
Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou
Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij
Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

0 gedachten aan “Voetveeg: Windvana Simons met DENK tegen de witten”

  1. Gek, maar ik had een andere waarneming: Kuzu grijnsde wel maar vooral als de boer met kiespijn en Sylvana kwam er zeker niet zonder kleerscheuren van af. Matthijs viel me erg mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *