De Smaak Van Verbraak #12

De Smaak van Verbraak

Het was de week van, ja waar was het eigenlijk de week van? Een week vol nietszeggende ophefjes waar geen mens eigenlijk aan wil denken. Maar voor mij was het de week van de groete Broonk in Gronsveld.

“De wat?” hoor ik u denken, dat dacht ik dus ook. Een dorpsfeest dat eenmaal in de 4 jaar georganiseerd wordt en zijn weerga niet kent. De Olympische spelen der traditie van Zuid-Limburg, de bakermat van sociale cohesie en een voorbeeld voor heel Nederland. Ik ben dan ook zeer dankbaar en een bevoorrecht mens dat ik deze hoogtijdag mee heb mogen maken.

Heil Limburg!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

En als dank gaan we een oer-Limburgse vlaai bakken, zelf ben ik geen zoetekauw maar op een Limburgs feest mag deze traktatie zeker niet ontbreken.

Hieronder ziet u één kort instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Ingrediënten deeg:

  • 10 gram zout
  • 25 gram basterdsuiker
  • 25 gram melkpoeder
  • 30 gram gist
  • 200 gram boter
  • 200 gram koud water
  • 500 gram patentbloem

Ingrediënten vulling:

  • 1 vanillestokje
  • 75 gram eidooiers
  • 75 gram eiwit
  • 180 gram suiker
  • 200 gram paprijst
  • 1.000 gram melk

Terwijl ome Jean zijn achtste flesje Gulpener bier waggelend naar het krat brengt, snijdt oma de vlaai aan. De kleinkinderen duiken er bovenop. En het bleef nog verdomd lang onrustig in het diepe Zuiden, waar gemeenschapszin echt nog iets betekent.

Heil Limburg!

Weg met Multivlaai, leve Oma’s vlaai!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.