Voetveeg: Windvana Simons, de racisten en incompetente interviewers

Het was te verwachten dat Windvana Simons al naar gelang de aandacht waait het publieke debat zou blijven beheersen. Ten eerste natuurlijk omdat een ware strontschuit aan racistische bagger de toch al onstuimige golven van de sociale media binnen kwam zeilen na de DWDD uitzending vorige week. Dat hadden de moslimbroeders van DENK natuurlijk goed ingeschat. En de zielige racistische gekkies achter hun computer uitleggen dat wanneer zij niet die racistische bagger op het net plempen, Sylvana vanzelf van de voorgrond richting het achterblad van de VIVA verdwijnt en dan dus niet uitgezwaaid hoeft te worden, tja.. dat zullen ze niet begrijpen. Dus we zitten er aan vast mensen. Het is niet anders, al zullen de zichzelf pijpende stukjestikkers – mijzelf incluis – er niet rouwig om zijn.

Windvana en DENK zullen de racistische bagger omarmen en de terechte inhoudelijke kritiek daarmee eenvoudig weg blijven wuiven. Te meer daar grootverdieners als Matthijs van Nieuwkerk of Umberto Tan te incompetent of onwillend zijn – Windvana hoort immers bij de BN-er incrowd – om inhoudelijk kritisch te interviewen. Op de vraag wat Windvana van de toch schandelijke ‘naming en shaming’ van andere Turks-Nederlandse kamerleden door DENK vond, liet het uitzonderlijke talent van een half miljoen haar wegkomen met een wedervraag: wat vind jij er van Matthijs? Windvana’s makkelijk onderuit te schoffelen ontwijkingsargument dat Ebru Umar zich in Turkije maar aan de wet had moeten houden, liet de flierefluitende flapoor (dixit Schopenhauer) ook maar liggen.

Gisteren was het de beurt aan Umberto Tan. Op zijn vraag naar de erkenning van de Armeense genocide liet hij zich door Windvana met een kluitje in het riet sturen met het argument dat er ‘geen consensus’ zou zijn of het hier wel een genocide betreft. Binnen de geschiedwetenschap is die consensus er al lang Umberto! Er is een overvloed aan historisch bewijs. De reden dat landen als de VS of Israel de Armeense genocide niet als zodanig erkennen is uitsluitend uit opportunistische geopolitiek strategische motieven. En zo, na twee talkshows weten we nog steeds niet wat Windvana van DENK denkt los van wat poep over ontbinding, verherparticipatie, incrowdtiviteit. Tja dan hou je ook die uitzwaaiers lekker aan de gang natuurlijk.

Wat dat laatste betreft moest ik direct aan de uitzwaai van Ayaan Hirshi Ali denken in 2006. Kijk nog even deze Zembla documentaire waar in Ayaan op alle mogelijke wijzen als liegende gelukzoeker wordt neergezet: Surreëler wordt het niet lieve mensen.


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *