Beste antizwartepietenbrigade

Batavirus voelt de noodzaak om door middel van deze open brief jullie van de antizwartepietenbrigade, met hoofdvertegenwoordigers @quinsygen@DJSabroso, tot de orde te roepen. De reden is dat jullie op oneigenlijke gronden een strijd voeren tegen een nationale traditie, een kinderfeestje nota bene. En niet zomaar een kinderfeestje, in het overgereguleerde Nederland kennen we namelijk duidelijke richtlijnen voor de viering van dit kinderfeestje, de NEN0512. Als jullie de moeite nemen om dit document te downloaden en te lezen, zullen jullie zien dat wij ons kinderfeestje erg serieus nemen.

De NEN0512 is overigens in 2013 nog ververst, omdat ook wij beseffen dat de richtlijnen wel getoetst dienen te worden aan maatschappelijke ontwikkelingen en moeten passen in de huidige tijdgeest. Indien jullie je onderbuikgevoelens weten om te zetten in een constructieve bijdrage verzoeken we jullie om een wijzigingsverzoek ten behoeve van de nieuwe NEN-norm in te dienen bij de normcommissie. Verzoeken dienen in 5-voud te worden aangeleverd in foutloos ABN. Met name het laatste punt zal bij jullie nog voor de nodige problematiek zorgen. Laten we stellen dat jullie uitingen op Twitter geen hoop geven, maar is desondanks een harde eis.

Wel willen we jullie er graag op wijzen dat de Sinterklaasviering in niet werd geassocieerd met slavernij, in ieder geval niet totdat jullie dit gingen roettoeteren. Het spijt ons dat daarmee jullie verdienmodel vervalt. De normcommissie staat enkel open voor constructieve bijdragen. Overigens kunnen we algemeen stellen dat we het gezeur over ons slavernijverleden beu zijn. We hoeven geen enkele verantwoording te nemen voor wat onze voorvaderen jullie voorvaderen hebben aangedaan. Sterker nog, we voelen ons niet eens verantwoordelijk voor de daden van onze eigen familieleden.

Overigens hebben we ook van jullie nog nooit een excuus gehoord over jullie brothers and sisters die hebben verkozen om negatief te participeren en daarmee iedere week het programma Opsporing Verzocht vullen. We beseffen dat jullie uit een schaamtecultuur komen, echter jullie worden geacht in een schuldcultuur mee te draaien met al jullie beperkingen. In een schuldcultuur worden mensen afgerekend op hun daden en dragen individueel de verantwoordelijkheid voor hun daden. Wil je dus slavernij bestrijden, sluit je dan aan bij de mensen die de dwangarbeid ‘werken met behoud van uitkering’ bestrijden, dat is de moderne slavernij. Een slavernij die overigens geen onderscheid maakt op basis van ras, huidskleur, religie, gender of wat dan ook.

Beste antizwartepietenbrigade

Wij van Batavirus, erkende criticasters en omdenkers, willen jullie trouwens nog wel een argument ter overpeinzing meegeven. Een argument dat jullie vrij mogen gebruiken ter ondersteuning van jullie constructieve bijdrage naar de normcommissie. Ons Sinterklaasfeest in de huidige vorm kan namelijk de basis zijn voor een ernstig trauma van het tere kinderzieltje. Trauma’s die ons toch al te dure zorgstelsel zwaar belasten, immers ergens moet je een trauma repareren. Wat is namelijk het geval? Onze cultuur pretendeert eerlijkheid hoog in het vaandel te hebben en hanteert eerlijkheid ook als norm in de opvoeding. Het is uiteraard te bizar voor woorden dat ouders die eerlijkheid als norm hanteren hun eigen kinderen het ‘goede’ voorbeeld geven door ze in de eerste jaren van hun leven te confronteren met de ‘echtheid’ van Sinterklaas en Zwarte Piet. Op het moment dat kinderen deze leugen doorprikken, zeg maar ergens rond het zevende levensjaar, is het trauma geboren. Hoe kunnen deze kinderen hun eigen ouders, laat staan andere volwassenen, nog ooit weer vertrouwen? Het zaadje is geplant, de norm is eerlijkheid, maar een leugen mag.

Batavirus ziet graag de constructieve bijdrage naar de normcommissie van de anti-zwartepietenbrigade tegemoet, uiteraard wel in 5-voud en vlekkeloos ABN. Tevens hopen we dat we jullie hiermee een beetje wegwijs hebben gemaakt hoe zoiets werkt in de Nederlandse samenleving, zodat de media volgend jaar verschoond kunnen blijven van jullie blackface en kinderen gewoon hun feestje mogen vieren.

Met vriendelijke groet,

Batavirus

P.S. De oorspronkelijke brief is vorig jaar geschreven. DJ Sabroso is afgelopen februari overleden. Wij betuigen zijn nabestaanden veel steun.

P.P.S. De headerfoto is gemaakt door ikwasinharen.nl


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *