Is Ebru Umar veilig?

screen-shot-2016-04-24-at-14-23-57-611x328

Tot grote vreugde van de Bataviristen is Ebru Umar teruggekeerd in het ‘veilige’ Nederland. Veilig tussen aanhalingstekens aangezien we ons afvragen of Ebru wel zo veilig is in haar thuisland. De klucht rond Ebru is namelijk nog lang niet afgelopen. In afwachting van haar definitieve berechting mag ze al twitterend en schrijvend op de bank bij één van haar vrienden haar dagen doorbrengen. Ebru een beetje inschattend zal ze daarbij geen blad voor de mond nemen en haar vizier blijven richten op de Nederturken en het Nederturks idool Erdogan. In de week van 23 mei mag Ebru gelukkig de bank nog even verlaten om met haar stralende verschijning de Libelle Zomerweek, u weet wel dat festijn waar verzuurde huisvrouwen samenkomen om hun tassen vol te stoppen met gratis prullaria van diverse bedrijven (vooral Unilever), tot grote hoogte te stuwen.

Ondertussen vergaderen onze volksvertegenwoordigers over de zaak Ebru Umar. Wij vrezen alleen dat de belangrijkste vraag niet wordt gesteld, namelijk: Levert Nederland Ebru uit als ze alsnog wordt veroordeeld in Turkije en zijn daar afspraken over gemaakt geachte heer Koenders? Een geheel niet ondenkbaar scenario aangezien onze regenten in hun nimmer aflatende drang om vriendjes te blijven met de hele wereld behalve het eigen volk een rijke historie kennen wat betreft het uitleveren van staatsonderdanen. En zoals het het braafste jongetje van de klas betaamt beschikt Nederland over een uitleveringsverdrag met Turkije (voor de freaks hierbij de officiële wettekst reeds geldig sinds den twaalfden april 1982). Overigens herbergt den Turk nog wat in Nederland veroordeelde Nederturken die categorisch niet uitgeleverd worden waarbij de heer Şaban Baran wel de bekendste is. Pikant detail is overigens in dezen het dubbele paspoort dat nog steeds in bezit is van Ebru.

Een tweede punt van aandacht voor onze volksvertegenwoordigers is de veiligheid van Ebru. Gezien de bizarre tweets van Nederturken die voorbij zijn gekomen de afgelopen dagen vermoeden wij dat er inmiddels sprake is van een cellentekort. De politie moet immers wel overuren draaien om al deze twitteraars te vereren met een huisbezoekje en eenzame opsluiting in een isoleercel in afwachting van verder verhoor, of is dit alleen voorbehouden aan roomblanke twitteraars die de stijlfiguur satire soms iets te ver doorvoeren. Wij vrezen overigens een scenario à la Theo van Gogh of Pim Fortuijn als Ebru niet snel wordt voorzien van enkele potige goed getrainde hunks aan haar bevallige zijde.

En Ebru, mocht je ervoor openstaan, nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan een heerlijke ontspannen @Amsterjan cruisemiddagje in een select gezelschap onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij we dan uiteraard zullen toosten op je voorlopige ‘vrijheid’. Een betrekkelijke vrijheid, maar daar is al meer over geschreven.

Yamapama FreeEbru


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *