De Smaak van Verbraak #5

De Smaak van Verbraak

Hopelijk is iedereen bekomen van Pasen, wij bij Batavirus in ieder geval wel. Alle paaseieren zijn op, behalve die ene die we niet konden vinden maar die ruiken we binnenkort wel.

Na de copieuze maaltijden die tijdens de paasdagen verorberd zijn is het weer tijd voor voor iets anders, iets stevigs maar toch apart.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Geniet van een machtige en verwarmende pasticco, de ovenschotel der ovenschotels!

Hieronder ziet u één instructiefilmpje maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Ragu:

  • Olijfolie, de hele pan moet bedekt zijn.
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook, platgeperst en gesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik Marzano tomaten, ga er met een mes doorheen om ze fijn te maken
  • 2 kaneelstokjes, verwijderen als de Ragu klaar is
  • 1 flinke theelepel all spice
  • 1 laurierblaadje, eveneens verwijderen als de Ragu klaar is
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 glas droge witte wijn

Bechamelsaus:

  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels bloem
  • Zout
  • Witte peper
  • 4 kopjes warme melk, niet gekookt
  • Nootmuskaat, raspen naar smaak
  • 2 eieren
  • 1 kopje geraspte kefalotyri kaas. Mocht u deze kaas niet kunnen vinden dan is pecorino een prima alternatief

Apart houden:

Pak bucatini of andere dikke buizen spaghetti, 3/4 van de aangegeven kooktijd koken in ruim water met flink wat zout.
Afgieten, olijfolie erover en goed husselen. Afdekken en laten staan totdat de ovenschotel samengesteld wordt.

Houdt ook een extra kopje geraspte kefalotyri kaas apart om op het einde over en door de ovenschotel heen te strooien.

Hop in een op 180°C voorverwarmde oven en neerploffen op de bank met een aperitief, een glaasje Apérol Spritz en wat zelf gemarineerde olijven.
En dan na vijftig minuten omringd te zijn geweest door hemelse geuren is het tijd om het pronkstuk uit de oven te halen.

Aanschouw deze koninklijke schotel en laat hem tien minuten rusten, trek alvast rustig een Chianti Classico open alvorens de pasticco aan te snijden en duik er dan met volle overgave in!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

2 gedachten aan “De Smaak van Verbraak #5”

  1. Dat is ook niet verkeerd nee, daar had ik absoluut niet aan gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *