Voetveeg: De wereld snuift, slikt en spuit doorrr!

Linda de Mol

Aan het begin van het seizoen van DWDD zei hoofdredactrice Diewke Nogwat in een interview dat DWDD nog kan groeien in het ‘bepalen van de agenda’. In media taal betekent dat voor #ophef zorgen. Gisteren lukte dat uitstekend door de advocate van Badr Hari, Benedict Ficq, de verloren dochter van kleur Ayaan Hirschi Ali uit de ‘lijst van belangrijke vrouwen’ weg te jorissen. De enige vrouw van kleur verdween uit de lijst en we mogen niet verwachten dat Asha ten Broeke en Quinsy Gario hiervoor op de bres springen vanwege intersectionele postkoloniale rancune. Kritiek op de islam is zo wit als cocaïne.

Door alle ontstane #ophef zijn velen al weer vergeten dat Ficq ook zei dat ze Linda de Mol en Wendy van Dijk niet uit elkaar kon houden vanwege de botox. Zou Ficq het onderscheid tussen spuiten en snuiven niet kennen? Maar het meest schokkende dat door de #ophef totaal ondergesneeuwd raakte, is de definitieve doorbraak van de meest getalenteerde Nederlandse rapper van het moment: Lul Kleine. Van deze taalkunstenaar gaan we nog veel horen want de kleinkinderen Hanneke Groenteman vinden het top:

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.