Voetveeg: Het referendum

Sylvana Simons

Als u denkt dat het referendum over Oekraïne gaat, nou… dan heeft u het goed mis! Het is een namelijk een opstand tegen het politieke en mediale establishment van Nederland en Europa. En die opstand lijkt geslaagd. Als Sylvana Simons in Pauw ondanks de gespeelde frons op haar gezicht – mmm welke afro pruik zal ik morgenavond op mijn schedel zetten? – er niet in slaagt om over racisme te beginnen dan heb je echt wel wat bereikt. En dat terwijl een referendum per definitie zwart-wit is. Meer smaken zijn er niet.

Ik stem nee woensdag. Niet omdat ik niet om de 45 miljoen Oekraïners geef. Ik geef evenveel om hen als om elk ander collectief dat ik niet ken. Ik stem nee omdat ik in de grond een revolutionair ben. Als ik ergens bij wil horen dan wil ik bij de opstand horen. Bart Nijman van Geenstijl zei in de volkskrant van twee dagen geleden dat Geenpeil het nieuwe Provo is. Toen was ik om. Geenpeil is een opstand voor een betere wereld. Een wereld waarin de media ego’s elkaar continu onderschijten over onderwerpen waar het eigenlijk niet over gaat, ter vermaak van de verveelde burger. Een wereld waarin iedereen hypocriet is maar hypocrisie de doodzonde blijft. De erfzonde. En dan wachten we met zijn allen op de Messias die ons komt verlossen. Wie o wie zal dat zijn?Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

2 gedachten aan “Voetveeg: Het referendum”

  1. Amerika en Rusland hebben de afgelopen week overeenstemming bereikt over Oekraïne.
    Oosten, Odessa, Donetsk, Lugansk, Charkov regio word Nieuw Rusland.
    Het westen gaat al na waar het aan grenst naar Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië.
    Het noordelijke regio sluit zich aan bij Wit Rusland en KIev regio gaat worden bestuurd en onderhouden door EU/VS.
    Dit alles stond gisteren in de Novarussiagazetta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *