De Smaak van Verbraak #3

De Smaak van Verbraak

Bijna weekend, dat weekend trappen we uiteraard weer af met #DeSmaakVanVerbraak. Na 3 weken kunnen we al bijna over een traditie spreken en dat doen we dus ook. Lang leve tradities!

Na het culinaire geweld van verleden week gaan we dit weekend simpel en snel snacken. Maar voor wie dacht dat simpel snacken niet apart kon zijn of een calorieënbom is heb ik een verassing in petto!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Geniet van Portobellodragonburgers met zelfgemaakte limoenmayo en auberginefrietjes.

Hieronder ziet u 3 korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Portobellodragonburgers:

  • 4 grote portobello paddestoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • grof zeezout
  • peper
  • paar blaadjes verse dragon, dragon is sterk van smaak dus niet teveel. Proeven is weten.
  • half pakje ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • olijfolie
  • zakje rucola
  • zelfgemaakte limoenmayo
  • stevige hamburgerbroodjes, persoonlijk vind ik speltbroodjes hier ideaal voor.

30 seconden Limoenmayo:

  • 1 ei
  • 100 ml azijn
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels mosterd
  • 300 ml arachideolie
  • sap van een halve/hele limoen, naar smaak toevoegen als de mayonaise klaar is.

Auberginefrietjes:

  • 2/3 aubergines, door de kruin halveren en in reepjes snijden
  • citroensap
  • zout

Beslag

  • 2 eieren
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 teentje geperste knoflook
  • halve liter bier, Limburgs bier uiteraard
  • bloem en bij het toevoegen van de bloem kloppen totdat als je de garde omhoog haalt er een dikke trage beslagsliert in de kom drupt.

Frituren in een bodem olijfolie geeft de beste smaak maar let op: in olijfolie verbrandt het beslag snel. Wilt u voor zeker gaan bak de auberginefrietjes dan af in frituurolie of arachideolie op 180 graden.

Hop een fles Nero d’Avola of Chianti erbij, achterover leunen en genieten. Want zoals u ziet, snacken voor gevorderden hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.
Binnen 30 minuten betovert u uw gasten en willen ze nooit meer naar de snackbar laat staan die grote gele M.

Die is helemaal voltooid verleden tijd!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *