De Volgeling

Volgelingen

De volgeling is onvermurwbaar.

Niemand van de slaafse volgelingen mag weg. Alles voor de grotere zaak, dat is zijn mantra. Als er iets scheef zit en als er ook maar iemand poogt het te volgen mantra te doorbreken, dan ligt dat aan het ego van zo iemand. De volgeling zelf heeft geen ego, twijfelt niet, hij kent slechts een gevolgde waarheid.

Met de volgeling valt niet te te discussiëren, hij heeft niks op met de rede. Urenlang kun je valide argumenten aan hem voeren maar de volgeling eet niets en breekt niet. Het interesseert de volgeling ook geen drol als de waarheid op geweld uitloopt. Dan was het ‘verdiende loon’, karma of waren het “Agent-Provocateurs

De volgeling legt alle schuld buiten zichzelf. De ego loze paradox.  Hij eist alles voor zichzelf op en vernedert de rest. Geen enkele scrupules. Ligt iemand teveel dwars dan zal hij of zij gedwarsboomd worden. Als vuige paria uitgekotst worden. Want stel je voor dat de nuance de waarheid aantast?

Nee de volgeling eist vol gas, de tactiek van de verschroeide aarde.

En ik eis dat de volgeling psychiatrische hulp krijgt!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

2 gedachten aan “De Volgeling”

  1. Hoe treffend raak is dit stukje van toepassing op mezelf hedenmiddag. De goed beslagen ten ijs gekomen vertegenwoordiger van de oplichtersbende die NUON heet kreeg van deze volgzame kleinburger geen schijn van kans. Zelfs de magische toverformule “Extra Grote Korting” werd al weggewuifd voordat die helemaal was uitgesproken. Niet dat dit helpt. Over twee jaar komt er weer één aan de deur die oude boze droom aanwakkeren, met ook dan weer een bijna prettig te noemen afloop. U ook een fijne dag.

  2. Pretentieuze, prietpraterige omschrijving van een PVV’er maar ongetwijfeld weer bedoeld voor de muslim. Tragisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.