Briefje van Omejan aan: Geert Wilders

Wilders

Houdoe Geert,

Hoe is het met je? En dan echt hè? Dit lijkt me de meest interessante vraag die ik je kan stellen. Ik geloof dat gans het land met smacht wacht op een eerlijk en uitgebreid antwoord op deze vraag. Want wat een leven heb jij achter de rug de afgelopen 15 jaar zeg! Ondanks dat, moet ik je allereerst eerlijk bekennen dat deze open brief een beetje een ‘moetje’ is. Als vaste auteur van Batavirus moest ik gewoon even een licht schijnen op jou als zijnde nationale held c.q. monster. Bovendien was er even geen mediafiguur in de ophef vandaag dus vandaar. De waarheid is dat ik je altijd, in tegenstelling tot de rest van het land voor wie je een soort nationale obsessie bent geworden, een volstrekt oninteressante figuur heb gevonden. Ik heb dan ook nooit een letter in mijn stukken aan je gewijd. Correctie, in mijn open brief aan onze vriend Leo Lucassen noemde ik je een ‘flapdrol’, een kwalificatie die als het jou aangaat op een site als The Post Online inmiddels verboten! blijkt te zijn.

Met ‘flapdrol’ bedoel ik overigens een type persoon. Ik ken je immers niet persoonlijk. Je lijkt me zo iemand van middelmatige intelligentie en competentie – net zoals het overgrote deel van je collega’s binnen de politieke elite hoewel, toegegeven, jij retorisch meer ad rem en geestiger bent dan de meesten – die, als je maar volgzaam, slaafs en lang genoeg gezellig meedoet in de lagere politieke echelons, vanzelf een keertje aanspoelt in de Tweede Kamer. Ik moet daarom ook altijd lachen als je je voor de bühne weer afzet tegen de politieke elite. Jij bent een archetype van onze politieke elite, Geert. Je zat 15 jaar bij de VVD (de horror) en zit nu 17 jaar in de Tweede Kamer. Of beter, je was een archetype totdat je het in 2004 gedeeltelijk op eigen initiatief serieus aan de stok kreeg met de religie van de vrede.

Jouw strijd tegen de islam verdient zonder meer respect. Wat de religie van de vrede betreft had je het met een aantal anderen van het begin af aan grotendeels bij het juiste eind. Ik las op Wikipedia dat je als twintiger op eigen houtje door de Arabische wereld hebt gereisd en wellicht zag je daardoor, toen rond het millennium de multiculturele idylle uit elkaar begon te vallen, de bui al hangen. Je onverzoenlijke houding ten opzichte van de islam vlak voor en na de moord op Theo van Gogh waren zonder meer moedig. Een eigenschap die de meeste van je collega’s ontberen dus ook daarvoor hulde. Je werd hierdoor meegesleept in een inmiddels volgens sommigen existentiële globale strijd, die van jou de nodige offers heeft gevraagd. Je wordt nu al 11 jaar, 24 uur per dag bewaakt en zal waarschijnlijk nooit meer als vrij man rond kunnen lopen. Ik verwonder me wat dit betreft altijd over het gebrek aan empathie en respect bij de grote schare haters die je in regressief linkse hoek inmiddels hebt opgebouwd. Van het begin af aan werd je gehaat en met de dood bedreigd terwijl je aanvankelijk nog niet eens zo heel extreem bleek te zijn in retrospectief. Je raakte hierdoor – deels uit eigen keuze, deels gedwongen – echter wel direct geïsoleerd. In het dagelijks leven, in jouw thuis ‘de Haagse stolp’ en in de publieke opinie.

Daar ging het volgens mij mis Geert. Het kon ook niet anders dan dat je zou radicaliseren. Uitgespuugd door jouw vrienden van de politieke elite. De continue doodsbedreigingen uit islamitische hoek. De 24 uur bewaking en de daardoor bijna totale afzondering van een normaal dagelijks leven. Wat zal je je eenzaam gevoeld hebben. Is dat waar de rancune die je tegenwoordig ten opzichte van alles en iedereen ten toon spreidt vandaan komt? Je kunt het tegen me zeggen hoor want ik zou het begrijpen. Je kon eigenlijk ook niet anders dan als eenmansbeweging doorgaan. Daarmee raakte je ook direct politiek geïsoleerd; iets dat na het mislukte gedoogkabinet een feit werd. De beschikbare ballen waar je de PVV-boom mee optuigde, waren zonder meer goed voor een grap en een grol. Ernstiger wat mij betreft, was het feit dat je in je strijd – tegen de wereld die jou in de steek liet, de politiek correcte media die jou demoniseerde en de islam – eigenlijk alleen maar verder kon radicaliseren.

Op het dossier de islam en integratie schoof de politiek en publieke opinie steeds verder (maar mijns inziens nog niet in de juiste vorm) jouw kant op. Om toch gehoord te worden ging je steeds harder schreeuwen en overschreed je het betamelijke. Ik bedoel ‘kopvoddentax’, los van het idiote idee, dat was toch alleen maar voor de sensatie? En daarbij ging het toch niet meer over de islam maar om moslima’s die je bewust met dit woord kwetste en als minderwaardige groep wegzette? Je beruchte ‘minder Marokkanen’ toespraak en als nieuw dieptepunt dit filmpje:

‘Testosteronbommen’, ‘seksuele jihad’ en het zwaard van Damocles dat boven ons hoofd hangt. Zonder de vreselijke massa aanrandingen te willen trivialiseren, vind je dit nu zelf ook niet een beetje overdreven? Dit is toch gewoon onnodig angst zaaien voor een paar zeteltjes in de peilingen? En als klap op de vuurpijl: het idiote voorstel om alle mannelijke asielzoekers, zonder dat ze iets dat tegen de wet gedaan hebben, uit veiligheidsoverwegingen vanwege de door jezelf aangedikte angst, op te sluiten in de AZC’s. Sorry hoor. Ik vind de grote toestroom van jonge mannelijke immigranten uit de Arabische wereld en de cultuur die ze mee brengen ook een groot probleem en probeer mee te denken over oplossingen, maar wat je nu oppert is toch volstrekt bizar. Of niet dan?

Als een omroep als Powned, die groot is geworden met dezelfde rechts reactionaire rancune die jij tot kunst hebt verheven, jou in de zeik gaat nemen dan weet je toch dat het tijd is om te stoppen Geert? Nou, doe dat dan! Behalve voor de #ophef carrousel van de media met haar gare peilingen en het mobiliseren van angst en haat onder de kleinburgerij en het grauw, waarvan de eersten overigens vaak terechte grieven hebben, is jouw rol wat mij betreft uitgespeeld. Je hebt jouw punt gemaakt en vanaf nu – of eigenlijk al vanaf een paar jaar terug – kan je eigenlijk alleen nog maar meer kwaad doen dan goed. Jouw visie, moed en zelfopoffering in de strijd tegen de negatieve kanten van de islam zullen we niet vergeten. Ik hoop ook dat je ooit nog ergens vrij van het leven kan genieten. Dat meen ik echt. Maar alsjeblieft Geert? Ga met pensioen en hef de PVV op.

Hou je veilig! En dat meen ik ook.


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

6 gedachten aan “Briefje van Omejan aan: Geert Wilders”

  1. Misschien moet de schrijver zo af en toe eens een krantje lezen…..of het nieuws kijken……..of wat meningen van de gemiddelde nederlander aanhoren en evalueren….. Laat ik zeggen dat ik het een beetje misplaatst vind om over de rug van Wilders een beetje populair te willen doen onder de zogenaamd “politiek correcten” in dit land.
    Misschien doet hij het wel voor lezertjes………ipv zeteltjes…….
    Heel flauw…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *