Rest in bliss David Bowie (1947-2016)

‘When you think of it, Adolf Hitler was the first popstar’, David Bowie

Een groot man en volgens mij ook genderneutraal, muzikant, artiest, icoon is aan zijn Space Oditty begonnen. Hoewel zelf geen groot fan – ik had mijn stoel namelijk niet gedraaid voor zijn voice – straalt hij ongetwijfeld zeer helder aan het firmament voor iedereen die anders is, die anders wil, die anders kan vanuit een intrinsieke behoefte aan een andere nieuwe schoonheid. Bowie’s oeuvre dat even zovele muziekstijlen kent als de werelden waarin zijne ongrijpbaarheid niet al te opzichtig vertoefde, is een inspiratie voor iedereen die uit zijn eigen hokje wil.

De superlatieven media DWDD ego show ‘onslaught’ die ons ten deel zal vallen vandaag, neem ik daarom voor lief en hoop dat het Bowie-virus stilletjes zijn werk zal doen. Ik ga vandaag zijn liedjes in ieder geval weer eens luisteren. Te beginnen met China Girl waarvan de vervreemdende symbiose tussen geilheid en groteskheid een 13-jarig jongetje danig in verwarring bracht.


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

0 gedachten aan “Rest in bliss David Bowie (1947-2016)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *