Briefje aan Thierry Baudet

Beste Thierry, 

De afgelopen dagen wordt het nieuws gedomineerd door jou en Mark Rutte. In aanloop naar de Europese verkiezingen is het zelfs in de periferie doorgedrongen dat Mark ”teflon” Rutte jou heeft uitgedaagd voor een debat over de toekomst van de Europese Unie. Uiteraard heb je de handschoen opgepakt. Inmiddels lijkt het er op dat locatie en overige condities vastliggen. In Friesland zouden we dan zeggen “It giet oan”.  Het is nog wel even zoeken naar een neutraal debatleider. Persoonlijk zou ik Roderick Veelo aanbevelen. Het laatste geschil is ook eenvoudig op te lossen. Het debat wordt live uitgezonden, zodat er niet geknipt kan worden. Welke zender hiervoor het meest geschikt is laat ik aan jullie. De livestream is verder via de diverse social media te volgen. Een aandachtspuntje is wel dat fakenews wordt geblokkeerd door diverse media. Maar in dit briefje wil ik het niet over de invulling hebben, integendeel ik wil je goede raad meegeven.

Stropop Rutte heeft een belang bij het debat. Normaliter zou hij je uit de weg gaan, maar met dank aan een goed ingevoerde bron is mij veel duidelijk geworden. Ondanks de 6 stellingen zal het debat namelijk niet gaan over de inhoud die jij verwacht. Rutte gaat je overrompelen met wat nieuws uit de achterkamertjes waar Wopke Hoekstra leading is. Het gaat hier om de achterkamertjes waar de Hanzeliga gesmeed is. De Hanzeliga is niets meer of minder dan een bom onder de huidige EU met de landen Ierland, Denemarken, Zweden, Finland, Litouwen, Letland en Estland onder aanvoering van Nederland. Het konijn dat uit de hoge hoed gaat komen is dat Duitsland zich gaat aansluiten. En hiermee ontstaat een machtsblok dat de huidige EU op zijn kop gaat zetten.

Rutte speculeert er op dat jij niet in staat zult zijn om te overzien wat dit gaat betekenen voor de EU. En dan ben je aan de beurt. Hij zal je compleet afbreken door volledig op de man te spelen. Een spelletje dat Mark uitstekend beheerst. Je wordt weggezet als een nitwit die het internationale politieke spel niet begrijpt. Je grootste valkuil is dat je dan vervalt in academisch taalgebruik, waardoor je achterban afhaakt. Je grootste probleem is dat je niet in staat bent om dit debat terug te brengen naar de kern in duidelijke Jip-en-Janneke=taal. De kijker haakt af en de achterban van Rutte en co zal zich storten op social media om het voorwerk van Rutte af te maken. Uiteraard zal ook de staatsomroep de NPO haar steentje bijdragen via Nieuwsuur, Een Vandaag en Pauw. De genadeklap zal worden uitgedeeld in Buitenhof onder de bezielde leiding van holmaatje Jort Kelder. De VVD gaat het nieuws domineren en het FvD wordt doodgezwegen.

Gelukkig heb je nog een paar dagen. Het wordt hard werken met een kernteam om je voor te bereiden op het debat. Zorg wel dat het om absolute vertrouwelingen gaat, want in Den Haag lekt uiteindelijk alles. Wopke Hoekstra heeft al bewezen met de Hanzeliga dat de achterban van stropop Rutte over lijken gaat. Wees op je hoede, de verrader slaapt nooit.

Met vriendelijke groet,

Watapatja

 

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *