De Smaak Van Verbraak #86

De Smaak van Verbraak

Feest, vrijdagmiddag en na het feest van onze verloving en de daarna volgende kaping van de smaak door dictator Svennus is het weer tijd voor een ouderwetse smaak van Verbraak. Dus volg gedwee dan gaan we koken houzee!

Het zijn deze weken de donkere en gure dagen voor kerst en daar zit eigenlijk niemand op te wachten, dus gaan we deze week de guurheid bestrijden met een heerlijke verwarmende zuiderse creatie.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet de Syrische slachtpartij in Maastricht, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Deze week dus een speciale creatie, heel wat werk maar zeer zeker de moeite waard want deze week gaan we een wonderbaarlijke cannelloni creatie op tafel toveren.

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Cannelloni Creatie:

● Pak cannelloni
● 3 blikjes tonijn
● 200 gram ricotta
● Halve citroen
● Cayennepeper
● 4 ansjovisjes
● 3 tenen knoflook
● 1 grote ui
● Handje kappertjes
● Handje kalamata olijven
● Blikje tomatenpuree
● Gedroogde oregano
● 4 trostomaten
● 1 fles passata
● 2 bollen mozzarella
● Grote zak spinazie
● Olijfolie
● Zout
● Peper

Het is dus eerst tijd om de supermarkt te plunderen want de ingrediëntenlijst is enorm maar laat je niet afschrikken hierdoor want de prijs valt uiteindelijk best mee en het is zo machtig dat je er met 4 personen 2 dagen vol van zit.

Nou, tijd om te beginnen. We beginnen met het maken van de vulling van de cannelloni. Laat de blikjes tonijn uitlekken, je kunt overigens prima de goedkoopste blikjes tonijn hiervoor gebruiken. Meng nu de uitgelekte tonijn met de ricotta en voeg cayennepeper naar smaak toe. Snij de ansjovisjes heel fijn en voeg deze samen met het sap van een halve citroen toe aan het geheel en roer het geheel goed door. Mocht het mengsel er nu nog te droog uitzien dan kun je altijd nog wat olijfolie toevoegen. Nu het mengsel klaar is is het tijd om de cannellonibuisje ermee te vullen, dit gaat het makkelijkst met een spuitzak maar kan ook iets arbeidsintensiever met een theelepeltje.

Nu het zwaarste werk gedaan is gaan we verder met fase twee, de saus. Voor deze goddelijke saus fruiten we eerst een in ringen gesneden ui aan in olijfolie, na een minuut of vier kan de geplette en fijngesneden knoflook erbij. Als de ui en knoflook glazig genoeg zijn bakken we de kappertjes en olijven een halve minuut mee. Daarna gaan de in blokjes gesneden trostomaten erbij, met een flinke snuf zout en peper plus behoorlijk wat oregano. Laat de tomaten nu een minuut of vijf op zacht vuur stoven en voeg daarna het blikje tomatenpuree toe. Dit geheel bakken we ook nog een minuut mee en dan kan de passata erbij en laten we de saus een kwartiertje pruttelen met de deksel erop.

Volgende fase en nee dit is nog niet de laatste fase. Pak alvast een grote ovenschaal, de grootste die je kunt vinden want dit wordt enorm! Wrijf de ovenschaal in met wat olijfolie en zet hem apart. Nu is het tijd om de spinazie te bereiden. Neem een pan met olijfolie en zet hem op middelhoog vuur. Prik nu een teentje knoflook op een vork, voeg een handje spinazie toe aan de pan en roer met de vork door de pan totdat de spinazie enigzins geslonken is en voeg dan wat nieuwe spinazie toe. Herhaal dit totdat de hele zak spinazie volledig geslonken is en hevel hem dan over naar de ovenschaal. Zorg dat de bodem van de ovenschaal volledig bedekt is en dan kunnen we nu eindelijk verder naar de laatste fase.

Mooi, we zijn er nu bijna. Tijd om deze geweldige creatie tot een legendarische voltooiing te brengen. Leg de gevulde cannelloni op het bedje van spinazie en voeg daarna de heerlijk pruttelende saus toe. Nu hoeven we alleen nog de mozzarella in plakjes te snijden en er bovenop te leggen, wat oregano er nog overheen strooien en hop 30 minuten de op 180 graden voorverwarmen oven In.

En na dertig minuten is het genieten, genieten van deze bovennatuurlijke cannelloni creatie!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *