De Smaak Van Verbraak #73

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag, een compleet gestoorde vrijdagmiddag maar we rammen gewoon weer het weekend in, keihard het weekend in met smaak, liefde en passie. Maling aan iedereen, dit weekend gaan we los!

Het was de week dat orkaan Irma verwoestend over het Caraïbisch gebied trok, een spoor van vernieling achterlatend maar in diezelfde week lieten bepaalde mensen ook een spoor van vernieling achter in het leven van mij en mijn geliefde. Mensen die je het daglicht in de ogen niet gunt, mensen die dansen op het graf van dierbaren.

Verachtelijk, geen andere woorden voor en daarom zullen wij vanavond feesten op hun graf want zij zijn dood voor ons.

Vanavond een laatste avondmaal, een laatste avondmaal zonder de Judassen, lafaards en kolere melijers want vanavond zijn we vrij!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond gaan we ons dus overgeven aan alle geneugten van het leven, vanavond breken we met het verleden. Deze avond is van ons!

Hieronder ziet u enkele voorbeeldfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 2 personen want de rest kan opsodemieteren en extra speciale geheimen van Verbraak:

Het laatste avondmaal:

● 200 gram zalm
● Bakje roomkaas
● 2 stokbroden
● Bakje Fruits de mer
● 2 tenen knoflook
● 1 sjalotje
● Scheut witte wijn
● Citroensap
● Peterselie
● Olijfolie
● Zout
● Peper

Aangezien er uiteraard geen filmpje is van dit godenmaal zal ik kort uitleggen hoe we deze geneugten binnen 15 minuten op de dis hebben staan.

Aanvangstijd!

Oven meteen voorverwarmen op 180c°, pan met een flinke laag Olijfolie op een laag pitje en dan beginnen we met de voorbereiding. Roomkaas overhevelen in een leuk bakje, sjalotje en knoflook heel fijn snijden en we zijn er al bijna.

Stokbroden in de oven gooien, sjalotje aanfruiten in de pan en na 5 minuten de knoflook erbij. Even drie minuten de andere kant opkijken en dan het vuur vol open gooien. Fruits de mer erin en daarna de vlam in de pan, hel op aarde, laat ze branden in het vagevuur.

Scheutje wijn erbij, vuur weer wat zachter en in laten koken. Nu nog wat citroensap en de peterselie erbij en we kunnen ons overgeven, overgeven aan een nieuw leven.

Een vat wijn erbij op tafel en wij dansen op de toekomst want dit is het laatste avondmaal, het avondmaal wat alleen wij verdienen. Het verleden sterft nu en wij zullen overwinnen!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.