Geval van een Mort Civile

Al eerder hebben we aandacht besteed aan huisuitzettingen. Op verzoek van een jurist stapte ik vanochtend in de auto om een zelfstandig ondernemer zonder opdracht en inkomen te bezoeken in de Gemeente Buren. Mij werd verzocht mee te denken hoe deze ondernemer weer aan opdrachten en inkomen zou kunnen komen.

In een dergelijke kennismaking bespreek je natuurlijk de achtergrond en waar iemand nu staat. Zelden ben ik meer geschrokken dan vanochtend. Lean consultant Amir en zijn gezin hadden het goed voor elkaar. Een leuke woning twee jonge kinderen en fantastische opdrachten als zzp-er bij organisaties als de Belastingdienst, EPO, Abott etc .etc.

Opdrachten waren nooit een probleem het dagtarief bedroeg altijd minimaal 1200 euro per dag.

Dit ging allemaal prima totdat de Wet DBA om de hoek kwam kijken. Opeens werd zijn opdracht in 2015 beëindigd, uit het niets wilden opdrachtgevers hem niet meer inhuren. Bang voor de gevolgen van de Wet DBA durfden bedrijven hem geen opdracht meer te geven. Natuurlijk was hij niet uitkering gerechtigd en begon de ellende. Er ontstond een betalingsachterstand richting de hypotheek verstrekker ABN AMRO. Deze schakelde hun incasso dochter Lindorff in. Onder dreiging van een veiling tekenden ze een Notariële onherroepelijke volmacht. De woning heeft een WOZ waarde van 800.000 euro het bedrag dat ze ook betaald hadden voor de woning. De woning werd door Lindorff te koop gezet voorom en nabij 530000 euro. Het echtpaar had de woning overigens ook nog voor ruim 200.000 euro verbeterd met eigen geld. Lindorff heeft de woning inmiddels verkocht en het echtpaar weet niet eens voor welke prijs het object verkocht is. Nu worden ze onder druk gezet de woning te verlaten per 20 juli. Werken ze niet mee, dan worden ze met behulp van politie op straat gezet. Kinderen dakloos maken is overigens strafbaar in het kader van het internationaal verdrag voor de rechten van het kind.

Al met al een hopeloze situatie waar direct moet worden ingegrepen. Vanuit www.nietjokken.nl en www.juripartners.nl gaan we de zaak aanpakken. Ten eerste starten we een Stichting DBA claim. De schade van Amer bedraagt inmiddels 367200 euro. Deze gaan we verhalen op de Overheid, en wij overwegen zelfs Wiebes in privé aansprakelijk te stellen. De ernst van deze zaak moet namelijk eens gaan landen in Den Haag. Richting ABN AMRO en Lindorff gaan wij ook stappen ondernemen en vernietigen wij de transactie en stellen we hun aansprakelijk voor de gedane privé investeringen door het echtpaar.

Wij hopen dat dit een unieke situatie is, aangezien hoop vaak uitgesteld verdriet is, verwachten we echter het erg druk te gaan krijgen bij de Stichting DBA Claim.

Wat mij echt van het hart moet is dat deze situatie ontstaan door de Wet DBA zo schijnend is dat deze met geen pen te beschrijven is. Ik verwacht oprecht dat we nu een keer gaan ingrijpen want dit kan zo niet langer!

Auteur: AdjeW

UWV-er 2.0, zonder menselijke maat geen resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.