Armoede bestaat niet in Nederland!

dunvarken

Bovenstaande titel is een uitspraak die we de afgelopen jaren regelmatig hebben mogen aanhoren van de leider van het beste kabinet ooit, u weet wel dat lachebekje die gisteravond als eerste man ooit niet werd gekust door Eva Jinek. En dat zegt veel, want ‘rammelende eierstokken’ Eva heeft toch een aardig trackrecord met namen als Bram Moszcovic en Freek Vonk. Mark Rutte weet nu in ieder geval dat hij geacht wordt geen bijdrage te leveren aan het voortbestaan van de mensheid. Mede daardoor moeten we wel vrezen voor de toekomst, het is immers nog steeds niet ondenkbaar dat er een Rutte III komt. En dat moeten we niet willen.

Tot dusverre was de belangrijkste drijfveer van Mark om ons land te leiden gelegen in de opgelopen trauma’s in zijn jeugdjaren. Van cry baby van de crèche naar pispaal van de lagere school naar supernerd van alle verdere vervolgopleidingen heeft zijn sporen nagelaten. Inmiddels heeft Mark een groep lotgenoten om zich heen verzameld onder de noemer Rutte II en deze door rancune gedreven groep malloten heeft wraak genomen voor hun verpeste jeugd. Ze hebben ons land niet alleen verkocht aan de EU, ze hebben ook de zorg gesloopt, de arbeidsmarkt gesloopt en zijn stilaan begonnen met het vervangen van de Nederlandse bevolking. Nieuwkomers worden met open armen ontvangen en volledig in de watten gelegd. Waar bed, bad en brood voor de ‘echte’  Nederlander niet vanzelfsprekend is, wordt dit iedere nieuwkomer op een presenteerblaadje aangeboden. Ja, nieuwkomers komen uit de armoede en mogen niet opnieuw in armoede terechtkomen. De laatste stap is inmiddels ook ingezet, immers nieuwkomers krijgen nu voorrang op de arbeidsmarkt.

De echte Nederlander wordt ondertussen overspoeld met positieve berichten die enkel en alleen dienen om u weer te verleiden te stemmen op een nog beter kabinet bestaande uit deels dezelfde malloten onder uiteraard weer de bezielde leiding van big smile Mark. Maar gelukkig is daar Batavirus die wel kritisch kijkt naar al deze positieve berichtgeving en dit ook met enig verstand van zaken ontleed. Dan blijkt de arbeidsmarkt niet zo goed te gaan als dat men ons voorspiegelt, de integratie nog steeds niet op gang te komen buiten de gesegregeerde territoria, zijn voedselbanken de snelst groeiende winkelketen van Nederland en torst de gewone man de gevolgen van jaren afbraakbeleid na de crisis  nog steeds met zich mee. Problemen die hopelijk de 15e maart tot een nieuwe koers zullen leiden, hoewel er op dit moment absoluut onduidelijk is wie dat zou moeten doen. Voordeel voor de volgende ploeg is in ieder geval dat Mark & Co grondig gesloopt hebben, waarbij niet alleen het mooie bouwwerk is verdwenen maar ook het fundament. Ieder bouwkundige zal beamen dat dit een ideale situatie is om iets moois weer op te bouwen, het is namelijk slecht voortborduren op verrotte fundamenten. En als we dat goed doen kunnen we over enkele jaren met trots zeggen ‘Armoede bestaat niet in Nederland!’. Op dit moment moeten we echter constateren dat de titel van dit stukje beter had kunnen luiden ‘Armoede bestond niet in Nederland!’.

 

P.S.     Mocht iemand van u nog woonruimte weten voor een alleenstaande dame met 2 lieve honden dan horen wij dit graag via info@batavirus.nl. Deze dame is namelijk geconfronteerd met een falende overheid, graaiende bankiers (hoi ABN-Amro) en incassomaffia (hoi Lindorff), waardoor ze binnenkort dient te overnachten in een daklozenopvang. Woningcorporaties mogen zich ook melden zolang het hier gaat om sociale huur. Later meer over dit dossier, maar eerst een dak boven haar hoofd en ondertussen helpen wij haar binnen onze mogelijkheden om de schade te verhalen op alle falende instanties.

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *