Voetveeg: Moet ‘rechts’ ook de straat op?

Pegida Keulen

Het gezanik in mijn beperkte venster op de wereld gaat vooral over hypocrisie. Als je over het ene iets vindt, ben je hypocriet als je over iets soortgelijks niet hetzelfde vindt of niet even verontwaardigd bent. Nu zijn correcte vergelijkingen niemand’s kopje thee in de twitter moskee maar u snapt dat los daarvan dit een doodlopende weg is. Als we allemaal overal even verontwaardigd over zijn, valt er helemaal niets te zeiken.

Sinds het aanstormen van Trump, met iedere dag een nieuw #ophef decreet inclusief een trotse foto alsof hij net zelf eigenhandig een jong zeehondje heeft doodgeknuppeld, is op links de beer los. Dan ga je de straat op! Dan zegt rechts: ja maar toen met de islam, de islam, de islam, de islam, de islam gingen jullie niet de straat op! Een povere verdediging want voor links hoeft de islam niet aan westerse standaarden of maatstaven te voldoen. Die moslims weten en kunnen toch niet beter en daarom moeten we als links juist opstaan tegen het racisme van rechts.

Erkend goedmens Huub Bellemakers vroeg zich af waarom rechts eigenlijk zelf nooit ergens de straat voor op gaat. Al dat gejank over demonstrerende linkse vrouwen verkleed als kut. Zolang rechts zelf de straat niet opgaat verkleed als lul, moeten ze hun bek houden! Hij heeft een punt. Rechts, en daarmee bedoel ik niet de varkensmutsjes en kaalkopjes, gaat nooit ergens de straat voor op.

Rechts is nu eenmaal burgerlijk. Dat betekent dat je niet de straat op gaat voor je rechten of grieven. Als burgerlijke mensen opgewonden raken proberen ze dat altijd te verbergen. Daarom zou een rechtse demonstratie, ook geen ene bal aan zijn. Een zwijgende of onderling keuvelende massa die als de politie oproept tot het einde weer netjes ordentelijk naar huis toe keren. Maar dan thuis, alleen op de zolderkamer, achter de computer. Dan gaat het los……

Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.