Vrijdag, alles aan de kant, deuren dicht, koelkast vol, muziek aan en de Smaak van Verbraak!
Dit land lijkt ondertussen wel volgebouwd met vreetschuren waar je je voor 25 euro vol kan stouwen. We willen veel, meer en altijd hetzelfde. Er gaat geen feestje voorbij zonder dat iemand verteld over die geweldige all you can eat toko waar ze geweest zijn. De wok, wok this way allemaal als lemmingen achter elkaar. En daar is ondergetekende helemaal klaar mee!
Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!
Vandaag gaan we echt wokken, wokken zoals wokken bedoeld is en dat voor 15 euro met vier personen in plaats van 100 euro zonder drank af te tikken bij de graai Aziaat. We gaan Udon noodles met Scampi wokken!
Hieronder ziet u 8 voorbeeld foto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:
Udon noodles met scampi:
● Kokosolie
● 4 teentjes knoflook
● Chilipeper naar smaak
● 24 easy peal diepvries scampi’s
● 1 rode paprika
● 500 gram broccoli
● 2 eetlepels honing
● 4 pakjes Udon noodles
● Hand vol sesamzaadjes
● Flinke scheut Thaise oestersaus
● 3 bosuitjes
● Peper
● Zout
Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe deze overheerlijke wok gemaakt wordt.
Eerst zorgen we dat alles klaarstaat in aparte bakjes zodat het wokken straks een fluitje van een cent is.
Ontdooi de diepvries Scampi’s onder koud stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Snij de knoflook, paprika en bosui fijn en leg apart. Haal de broccoli roosjes los, verwijder schermrot indien aanwezig en blancheer ze één minuut in kokend water daarna afspoelen onder koud water en droogdeppen met stevig keukenpapier of op keukenpapier in een vergiet laten drogen.
We roosteren de sesamzaadjes en alles staat klaar.
Tijd om te wokken!
Doe een flinke eetlepel kokosolie in de wok en gooi het gas vol open. Als de temperatuur tot helse hoogte is opgelopen gaan eerst de Scampi’s met de knoflook en chilipeper erin. Zodra de Scampi’s een beetje rossig worden kan de paprika, broccoli en het witte gedeelte van de bosui toegevoegd worden. Peper en zout naar smaak en na een klein minuutje de honing erbij. Nu nog een paar minuten onder flink husselen doorwokken totdat de Scampi’s gaar zijn en dan kunnen de Udon noodles en Thaise oestersaus erbij. Draai het gas naar laag en proef goed, er moet flink wat saus door maar teveel en het is verknald.
Bijna klaar, nu alleen nog de sesamzaadjes erdoorheen en aftoppen met het groene van de bosui.
En dan aanvallen!
Het is wel even wat werk maar dan heb je ook wat, echte wok. Dus wok with me, ijskoud biertje erbij en laat de all you can eat toko maar scheel kijken. Wij weten wat we willen.
Wij willen wokken, niet onbeperkt wokken maar werkelijk wokken!