Voetveeg: onze overheid

Zo als elke dag screen ik het nieuws even. Vandaag viel mijn oog op het volgende bericht. Ja, u leest het goed, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft becijferd wat alcohol de Nederlandse samenleving jaarlijks kost. Het CPB heeft dat ook nog eens onderbouwd met uw werkelijke consumptie.  De verdere conclusies leest u maar in het stuk van het CPB. De vraag die mij bezighoudt is waarom de overheid dit wil weten? Ik vertrouw deze boekhouders namelijk voor geen cent. Het zal mij dan ook niet verbazen dat we binnenkort een debat in de Tweede Kamer tegemoet kunnen zien, een debat met als inzet de gezonde Nederlander. En daar zit hem nou net de crux.

De overheid dient mijn zelfbeschikkingsrecht te respecteren, met andere woorden ik bepaal zelf wel wat ik naar binnenschuif, plop of wegdamp. Ik vraag me zelfs af of er nog wel gezond voedsel bestaat, als ik namelijk zou stoppen met eten wat slecht voor me is, blijft er niet veel over. In vrijwel elk product zit gemodificeerd zetmeel bijvoorbeeld. Daarnaast zijn producten als rood vlees en bespoten groente K-verwekkend. Laten we suiker niet vergeten, echt slecht maar o zo lekker. Roken is ook al slecht voor me, net als het nuttigen van enige alcohol. Te veel water drinken ga je overigens ook aan dood, en koffie is zo ongeveer de grootste verslaving van de Nederlander, maar van te veel koffie krijg je maagzweren. Het roken van een pretsigaret is uiteraard nog steeds illegaal, ons eens zo tolerante landje is links en rechts gepasseerd in haar softdrugsbeleid.

Gek genoeg noemen we vele van deze o zo slechte producten genotmiddelen. En dat is niet voor niets. Zonder deze genotmiddelen vrees ik een ernstige toename aan verwarde mensen. En verwarde mensen brengen de maatschappij pas echt ernstige schade toe. Het grootste echelon aan verwarde mensen lijkt overigens in Den Haag te resideren. Verwarde mensen die de afgelopen jaren grote schade aan de maatschappij hebben toegebracht, maar daar zie je geen berekening van. En laat ik nou net genotmiddelen nodig hebben om dat een beetje te kunnen relativeren.

Beste overheid, wilt u het toch opnemen voor onze gezondheid, pak dan bedrijven als Monsanto aan. Of pak de tabaksindustrie die het nodig vindt om ca 70 stoffen toe te voegen aan een beetje tabak. Sowieso, puur natuurlijke ingrediënten schijnen niet meer te bestaan als ik de etiketten van het voedsel in de supermarkten lees. Genoeg te doen lijkt me. En handjes af van onze genotmiddelen, hou ze betaalbaar voordat we allemaal net zo verward worden als jullie.

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

3 gedachten over “Voetveeg: onze overheid”

  1. Eens met je pleidooi om bedrijven als Monsanto aan te pakken. Echter ik ben ook van mening dat de Nederlander best gestimuleerd mag worden om wat gezonder te leven. Alcoholmisbruik of roken kosten veel ziektekostengeld, en die worden tenslotte gedragen door alle Nederlanders samen. Dus ik vind het eigenlijk wel sympathiek dat de kosten van een dergelijk verslavend middel in kaart worden gebracht. Wat jij als persoon daar mee doet is een tweede.

  2. Pingback: Dik tevreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.