UWV is een soort Jostiband

Gisteren sprak ik met een werkgever die mij zowaar een echte vacature meegaf. U weet wel, een te uitgebreide functieomschrijving die werkzoekenden bij voorbaat ontmoedigt omdat ze niet voldoen aan de criteria. Er zijn nou eenmaal geen jongeren op de arbeidsmarkt met 20 jaar ervaring. Gelukkig hebben we wel genoeg werkzoekenden die verplicht moeten solliciteren.  

In een open en eerlijk gesprek wist ik de werkgever te overtuigen om geen vacature te plaatsen, maar deze aan mij toe te vertrouwen. Het is immers mijn vak. Als een ronkende Bonobo ging ik op zoek naar een Wifi verbinding met als doel in te loggen op het Funda van de arbeidsmarkt Werk.nl.

Tot mijn grote vreugde lukte dit daadwerkelijk bij de eerste poging. Met een aanbod van meer dan 540.000 profielen voelde ik mij gerustgesteld, AdjeW zou de juiste kandidaat weten te vinden. Tot het moment dat ik mijn zoektermen had ingevoerd en de razendsnelle UWV database mij een overzicht van passend talent presenteerde ging het goed. Ik opende het hoogst scorende profiel en werd onaangenaam verrast. Ik was terechtgekomen in een testomgeving van het UWV blijkens dit CV. Verdwaald in de doolhof die werk.nl nou eenmaal is. Het verklaarde wel waarom ik kon inloggen en razendsnel kandidaten kon selecteren, dat dan weer wel.

Ontmoedigd stopte ik mijn zoektocht via werk.nl. Dit moest ik echt even verwerken. Kwam ik nou per ongeluk terecht in een testomgeving of weet het UWV niet dat je nooit mag testen in een realtime omgeving! In ieder geval moest ik op zoek naar een andere oplossing en ik vrees met mij vele andere ondernemers die gebruik maken van werktniet.nl. Aangezien ik het best nadenk met een muziekje op de achtergrond liep ik naar mijn cd-speler en stopte een willekeurige cd in de gleuf. En toen schalde onderstaand nummer uit mijn speakers, alles viel op zijn plaats. Het UWV is de Jostiband van de arbeidsmarkt.

Auteur: AdjeW

UWV-er 2.0, zonder menselijke maat geen resultaat.

0 gedachten aan “UWV is een soort Jostiband”

  1. Die werkzoekenden bij voorbaat ontmoedigt is dus met een t, er staat nergens een hulpwerkwoord als hebben. Ik weet het, het ziet er raar uit, maar het hele werkwoord is ontmoedigen en dat is dus geen voltooid deelwoord. Ik ontmoedig, jij ontmoedigt. Stam + t. Hij is ontmoedigd. Simpel. Valkuilen zijn verdwaald (zijn) in het doolhof omdat je dan het hulpwerkwoord inslikt, dat er toch bij gedacht wordt. Verder had ik wel verwacht dat de vergelijking met de Jostiband wat uitgelegd zou zijn, want die gaat volkomen langs me heen. (Weet u nog een baan waarbij ik spellingsfouten kan verbeteren, mijn handen jeuken.)

  2. Ja, wat een gek artikel. Eén ICT foutje en de hele tent wordt bestempeld als Jostiband? (Licht beledigend voor de Jostiband overigens. Dat is een groep mensen die lol hebben in wat ze doen, maar dit terzijde.) En waarom ben je na één misser ontmoedigd? Als de gemiddelde werkzoekende zo’n houding had, kwam er nooit iemand aan de bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *