De Smaak Van Verbraak #22

De Smaak van Verbraak

Vrijdagavond, de meteorologische herfst is begonnen maar de zomer lijkt uit het verdomhoekje gekropen te zijn. Niet te warm en geen dagen vol plensbuien zoals augustus ons grillig voorschotelde.

Een Zuid Europese nazomer ligt in het verschiet en daarom neem ik jullie vandaag mee naar de Spaanse keuken, heerlijk in een zacht nazomerzonnetje genieten van een simpel doch zeer vullend maal.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond een Spaanse broodschotel, eigenlijk een gerecht van restjes maar een heerlijke en zeer aparte ovenschotel zal het eindresultaat zijn. U zult versteld staan!

Hieronder ziet u 4 voorbeeld foto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

20160905_170116

20160905_170120

20160905_171147

20160905_171305

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Broodschotel:

● 6 sneetjes stevig brood
● 1 rode ui
● 3 teentjes knoflook
● 200 gram chorizo
● 1 paprika
● 1 blik gepelde tomaten
● Half pakje sugo
● Veel peterselie
● Peper
● Zout
● Olijfolie
● 3 eieren
● 150 gram oude kaas

Aangezien er geen filmpje is zal ik kort uitleggen hoe de broodschotel gemaakt wordt:

Snij de boterhammen in flinke blokjes en bedek de bodem en zijkanten van de ovenschotel er volledig mee zoals aangegeven op de eerste foto.

Fruit de ui en knoflook in flink wat olijfolie en bak de in blokjes gesneden chorizo uit, voeg de paprika toe en bak die even mee. Ga met een mes door het blik gepelde tomaten en voeg deze samen met een half pakje sugo toe aan het geheel. Op smaak brengen met peper en zout. Flinke hand peterselie toevoegen en op een zacht vuurtje 10 minuten laten pruttelen.

Tijdens het pruttelen rasp u de kaas, klop de eieren en voeg de kaas toe aan het eiermengsel.

Dan is het nu tijd om de ovenschotel te assembleren!

Giet de saus voorzichtig over het brood en daarbovenop het eierkaasmengsel en dan hop 30 minuten in de oven op 175 graden, achteraf nog garneren met een beetje peterselie en Buen Provecho!

Terwijl de geuren om verliefd op te worden de kamer vullen schenk ik alvast een heerlijk glaasje Rioja Grant Riserva in en droom ergens verstopt aan het strand te liggen, weg van de nu al doorgeslagen verkiezingscampagne.

Weg van alles met alleen een broodschotel, wijn, zon en het belangrijkste wat er is.

De liefde, de liefde voor het leven en de liefde van het genieten van alles.

Alles is mogelijk als je maar aanschuift aan mijn tafel!

20160905_175059

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *