Voetveeg: Sander Dekker maakt chocola in de leerlingenfabriek

Gisteren was het een heuglijke dag voor al die studenten die de afgelopen periode hun schoolcarrière afsloten met de beruchte examenperiode. Een periode die bol staat van de stress omdat studenten aan moesten tonen de lesstof te beheersen waarin ze al die jaren geen les hadden gehad. Inderdaad, u leest het goed, in het huidige onderwijs is de docent begeleider en coach en dient de student over zelflerend vermogen te beschikken om zijn competenties te ontwikkelen. Parate kennis is overigens verboden in het competentiegericht onderwijs, het voldoet dat studenten weten waar je het antwoord kunt vinden. En deze generatie nitwits gaat de arbeidsmarkt bestormen. Ik vrees het ergste voor Nederland.

Maar gelukkig is daar het grootste licht op onderwijs aller tijden Sander Dekker. Sander heeft een oplossing bedacht waardoor de echt goede studenten op alle niveau’s van ons onderwijs erkenning krijgen voor hun behaalde cijfers. Lees en huiver op deze pagina van DUO. Voor de pas afgestudeerden, DUO is een link en als je daarop klikt krijg je de bedoelde pagina te zien. En ja, u leest het goed, cum laude diploma’s voor VWO, HAVO en VMBO. Inmiddels heeft Sandertje Dekker een nieuw wetsvoorstel ingediend, zodat ook de arme MBO studenten kunnen streven naar een cum laude op hun diploma. Het wachten is nu op zijn volgend wetsvoorstel voor basisschool en peuteronderwijs. Ook een titel sluit ik niet uit voor deze afgestudeerden in de toekomst, staat toch altijd goed op een visitekaartje.

Vond u mij misschien wat cynisch over deze nieuwe aanstormende talenten op de arbeidsmarkt, wel, dat kan ik onderbouwen. De oogst onder onze pas afgestudeerden is namelijk 2 cum laude, welgeteld een VMBO-er en een gymnasiast. Een respectabele 2 cum laude uit het totaal van 210.000 examenkandidaten HAVO-VWO-VMBO. Voor de examenkandidaten die de rekentoets niet gehaald hebben, dat is dus welgeteld 0,000952381 %. Een rekentoets die overigens voor kandidaten HAVO en VMBO niet meetelde indien geen voldoende was behaald. Gelukkig maar, anders waren er een hoop studenten die nu geen feestje konden vieren na het behalen van het bewijs van een aantal jaren in de schoolbanken te hebben gezeten. Jongens en meisjes geslaagden, gefeliciteerd. En ik zou zeggen “Proost op voetveeg Sander Dekker”.

P.S. Het exacte aantal geslaagden cum laude is nog niet bekend, wordt verwerkt zodra dit bekend gemaakt wordt.

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.