Buiten was het deze week guur, zo guur dat je haast geen boodschappen zou willen doen. Dus zou #DeSmaakVanVerbraak nog komen nu het weer zo lelijk is, dat was wel een gerede vraag. Maar niet gevreesd, ik ben niet van suiker en heb de onweersbuien getrotseerd om weer voor een fabelachtig maal te zorgen.
Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur, code oranje en geniet!
Vandaag is het weer eens tijd voor een klassieker uit de Franse keuken, een heerlijke eenvoudige hartige taart. De Quiche Loraine!
Hieronder ziet u één kort instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:
Bodem:
- 300 gram bloem
- 75 gram water
- 190 gram boter
Vulling:
- 7 eieren
- 5 lente uitjes
- 2 dikke plakken schouderham in blokje gesneden
- 100 gram spek
- 2 dikke plakken achterham in blokjes gesneden
Salade:
- 50 gram spekjes
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 lente-ui
- 250 gram rucola
- handje vol gesneden prei
- een lepel Dijon mosterd
- scheutje witte wijn
- scheutje room
- mespuntje currypoeder
- theelepel suiker
- theelepel zout
- peper
- olijfolie
- paar blaadjes basilicum
En terwijl je rustig wacht tot de quiche afgebakken is gooi je alle reddingsboeien aan de kant, je B-diploma is niks waard als het water tot aan je dak staat. Haal de rum tevoorschijn en leef zoals je nooit geleefd hebt. Er is geen morgen, er is alleen maar een vandaag.
Na ons de zondvloed!
Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]