Vrijdagmiddag is weer gekomen en we zijn alweer toe aan de dertiende editie van De Smaak Van Verbraak. Als dat geen geluk brengt weet ik het ook niet meer!
Deze week werden we dankzij de DocP inspectie brigade erop geattendeerd dat er BESMETTE producten uit BEZETTE gebieden in de supermarkten liggen. Dat is natuurlijk compleet mesjogge en bracht mij op het idee hoe je van die zogenaamde tinnef een heerlijk maal zou kunnen maken!
Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!
Vandaag gaan we overheerlijke Israëlische falafelballetjes kanen!
Hieronder ziet u één kort instructiefilmpjes en onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:
Falafel (voor 20 balletjes):
- 270 gram gedroogde kikkererwten of nog beter, gedroogde fava bonen waarvan de oudste reeds 10000 jaar geleden ontdekt werden in Israël. (Gewicht na het weken moet ongeveer 500 gram zijn)
- 2 uien
- 6 tenen knoflook
- 1 rode peper met zaadjes
- 1 volle eetlepel komijnpoeder
- 1 volle eetlepel korianderpoeder
- bosje platte peterselie
- bosje koriander
- kosher zout
- flinke laag zonnebloemolie om in te bakken/frituren
Yoghurtsaus:
- 200 ml yoghurt
- sesampasta (tahin) naar smaak
- sap van een halve citroen
- zout
Voor erbij:
- pitabroodjes
- tomaat
- komkommer
Helaas zullen niet al deze ingrediënten uit het beloofde land hier verkrijgbaar zijn, maar als u goed oplet dan komt u een heel eind. Zo zijn verse kruiden als blad peterselie en koriander in ons land verkrijgbaar van het merk Adafresh, voor tomaten zoekt u naar het merk Mehadrin of ARAVA en de citroen als ook al uw andere citrusvruchten voor een lekker sapje in de morgen zijn verkrijgbaar onder het alom bekende merk jaffa. U kunt natuurlijk ook altijd op de streepjescode kijken, beginnen de eerste drie cijfers met 729 dan gaat het om Israëlische producten.
En dan is het tijd om ons neder te zetten en te genieten van deze heerlijke spijzen en wie had dat verwacht, ik vond zomaar een kosjere wijn bij EL HEMA om op te slobberen bij en na dit maal. Zo’n falafel is natuurlijk heerlijk maar voor de grote eter waarschijnlijk iets te weinig dus haal ook nog gewoon een bakje hummus van Sabra en wat betwiste dadels in huis voor later op de avond. Dan weet u zeker dat u niet met honger naar bed gaat.
Wij danken DocP hartelijk voor het uitlichten van deze heerlijke deugproducten.
Eten verdeelt nooit, eten verbroedert. Shalom!
Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]