Ik was eigenlijk van plan om deze week het BBQ-Seizoen te openen, maar het veranderlijke weer in ons mooie kikkerlandje gooit weer eens roet in het eten.
Dit weekend wordt het weer kil en guur, maar niet gevreesd we maken er binnenshuis gewoon een feestje van.
Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!
Vandaag gaan we octopus op Griekse wijze brouwen, een delicaat proces. Blijf er echt bij, want even te lang of te kort en je heb kauwgom terwijl het botermals behoort te worden.
Hieronder ziet u één kort instructiefilmpje maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:
- 1 hele octopus, vers in deze niet het beste een diepgevroren octopus wordt veel zachter
- 1 grote rode ui
- Olijfolie, veel
- Halve venkel
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml ouzo
- 1 blik gepelde Marzano tomaten
- 1 sappige dikke sinaasappels
- 2 Laurierblaadjes
- Handvol Kalamata olijven, goed gespoeld en ontpit al is dat laatste vooral een persoonlijke keuze voor het gemak
- Zout
- Verse gemalen 4 seizoenen peper
Jamas, serveren met brood, pasta of rijst!
Een shotje ouzo vooraf en dan aan tafel met een mooie krachtige rode wijn (de Palivos Anemos) terwijl de heerlijke geuren van de zee de kamer vullen.
Veel plezier dit laatste lange feestelijk voorjaaweekend en laat de vurige tongen over onze hoofden uitstorten, maar pas op voor het Pinksterbeest, die is niet mals!
Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]