De Smaak van Verbraak #10

De Smaak van Verbraak

Deze week was een ware emotionele rollercoaster, 4 mei stil, 5 mei de bevrijding en vandaag 6 mei, de dag dat de democratie om zeep geholpen werd.

Maar de belangrijkste dag van deze week moet nog komen, moederdag!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

En speciaal voor moederdag gaan we een klassieker maken. Liefde op een bord, oerhollandse asperges met aardappeltjes, hollandaise saus en beenham of gerookte zalm.

Hieronder ziet u één kort instructiefilmpje, maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Chef Verbraak:

Asperges:

  • Anderhalve kilo asperges, rechtstreeks van het land natuurlijk. Kook ze 3 minuten, zet het vuur uit en laat ze daarna 25 minuten staan. Persoonlijk zou ik de schillen meekoken dan heb je meteen een heerlijke bouillon. Een grote ketel waar ze rechtop in kunnen staan is ook beter maar heeft u deze niet dan volstaat de manier van koken uit het filmpje
  • 300 gram gegrilde beenham of gerookte zalm
  • 4 gekookte eieren
  • zout

Aardappeltjes:

  • 500 gram krielaardappeltjes, in de schil koken is veel lekkerder. boen ze wel goed schoon. Na twintig minuten zijn ze waarschijnlijk gaar maar prik voor de zekerheid met een mes in een aardappeltje, als hij langzaam terugplonst in het kookwater dan is hij gaar
  • Bos verse peterselie
  • Gesmolten roomboter
  • Zout
  • Peper

Hollandaise saus:

  • pakje gesmolten roomboter
  • Glas wijn
  • Half glas wijnazijn
  • Laurierblaadje
  • Paar steeltjes van de peterselie
  • Halve eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 2 eierdooiers

En dan is het tijd om moeders te verrassen, geen bloemen, geen flesje parfum dit jaar neen. Een lekkere Pinot Grigio en een bord overladen met het witte goud. Dat is een echt moederdagcadeau.

Recht uit het hart!

Smakelijk!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Eén gedachte over “De Smaak van Verbraak #10”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *