Voetveeg: Freak die Ouwe

Aan het begin van het seizoen van DWDD zei hoofdredactrice Diewke Nogwat in een interview dat DWDD nog kan groeien in het ‘bepalen van de agenda’. In media taal betekent dat voor #ophef zorgen. Een vast nummer in Dieuwkes telefoon is dan natuurlijk Freek de Jonge. Laat die man maakt niet uit wat over iets zeggen en je ziet de aftakeling, de verwarring, het narcistische verlangen er nog ‘toe te doen’, verdwaasd en verdwaald zich moeizaam vastklampend aan een wereld die hij niet meer begrijpt. Vroeger was goed goed en fout fout. Heel makkelijk. 

Natuurlijk wist Matthijs dat het goed fout zou gaan als hij bij ouwe Freek naar Erdogangate zou vragen. Matthijs weet dat soort dingen. Hans Teeuwen deed van de week de oproep om Erdogan verder te satiriseren. Hans, daar wil Freek niet bij horen want die heeft ooit een grapje over Freek gemaakt. Het item stond op het DWDD planbord ook ingepland met de naam ‘Freakshow, laatste stuiptrekking van een artiest deel 34‘.

Echter, dat Freak het niet voor elkaar zou krijgen, om in helder Nederlands, een besatiriseerde tiran uit een vakantieland te veroordelen wegens diens bizarre vervolging van een inmiddels met de dood bedreigde en ondergedoken komiek uit Duitsland… Dat overtrof ieders verwachting. #OPHEF!!! Gesprek van de dag morgen. Ik hoop maar dat Diewke haar Tenaladie aan had vanavond. En dan nu over naar de meest getalenteerde Nederlandse rapper van het moment! Lul Kleine!!!

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor mij

Ik heb 1,2,3,4 pillen voor jou


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

Eén gedachte over “Voetveeg: Freak die Ouwe”

  1. Tjonge wat een vreselijk artikel. Leest niet lekker weg en volgens mij ook niks begrpen van gisteren gezegd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *