Merkel’s verraad aan de vrijheid van meningsuiting.

Merkel

Erdogan is in mijn ogen een tiran, een geflipte moslimfundamentalist die op zijn veel te kleine pik is getrapt. Daar kan hij het mee doen. Waarschijnlijk kom ik nu Turkije niet meer in maar daar kan ik prima mee leven. Waar ik minder mee kan leven is de brutaliteit waarmee hij de Duitse overheid heeft bevolen om Jan Böhmermann te laten vervolgen omdat hij een, niet zo’n aardig, gedicht over Erdogan heeft gemaakt. Waar ik helemaal laaiend om wordt is dat Merkel nog zo slap is om daarin mee te gaan. Böhmermann wordt vervolgd omdat Merkel de vluchtelingencrisis wil oplossen. De vrijheid en het welzijn van haar eigen bevolking is haar volledig worst. Daarom wil ik van haar nooit maar dan ook nooit meer iets horen over vrijheid van meningsuiting. Zij verkocht die vrijheid voor 30 politieke zilverlingen. Zij was toch Charlie? Zij liep toch samen met andere wereldleiders door Parijs om haar steun aan het vrije woord te geven? Nou, dames en heren… Dat was schijn. Het vrije woord is haar niets waard.

De Duitse media worden volgens de grondwet niet gecensureerd en zijn “Staatsfrei”, maar niets is minder waar. Zowel de ARD als het ZDF worden door het CDU en de SPD gecontroleerd. Bij het ZDF heeft zelfs de kerk nog inspraak. Tegengeluiden zoals die van Böhmermann worden wel uitgezonden maar vaak na 23:00 en liefst nog op obscure zenders zoals ZDF Neo of Eins Festival want oh wee als het Duitse publiek te horen krijgt dat hun regering niet deugt. Liever heeft men dat de kijkers geamuseerd worden met volksmuziek, heimatseries en voetbal. Uitwijken naar de commerciëlen heeft geen nut. Die zijn in handen van Kirch en Bertelsmann, beiden zeer pro-Merkel, dus ook daar hoeft men geen kritische vragen te verwachten. Of het moet natuurlijk over het buitenland gaan. Over de Grieken die het beu zijn om te bloeden voor het onverantwoordelijke gedrag van de regering mag men kritisch zijn wat men wil. Graag zelfs, ik krijg de indruk dat men wil voorkomen dat men daar nuance in het debat brengt. Dezelfde behandeling krijgen Hongarije en Oostenrijk die niet mee willen werken aan Merkels “Wilkommenspolitik” en Polen omdat zij het hebben gewaagd de publieke omroep onder controle van de staat te brengen. Dat Sarkozy dat in 2008 ook gedaan heeft en dat de Duitse politiek hun publieke omroep ook controleert, daarover zwijgt men liever.

Maar terug naar Böhmermann. Volgens deskundigen in het Duitse strafrecht wacht hem hoogstens een geringe geldboete maar daar gaat het niet om. Laat men het toe dat dictators zoals Erdogan dicteren wat er in Duitsland en bij gevolg in de rest van de EU gebeurt? Het antwoord daarop moet nee zijn. In de EU heerst er vrijheid van meningsuiting en wat mij betreft is deze absoluut. Dat betekent dat iedereen zijn of haar mening mag verkondigen zonder de vrees te hebben vervolgd te worden. Zolang men niet oproept tot geweld. Dat de persoonlijke mening van een satiricus voor een ander staatshoofd beledigend is, daar heb ik geen boodschap aan. Als de columnist van de Bild-zeitung blogt dat de opwinding over Böhmermann onterecht is dan lult deze uit zijn nek. Wat als een Bild-Journalist de Sultan president van Turkije beledigt? Mag hij dan ook voor het gerecht worden gesleept? Deze zaak is absurd en een grof schandaal. Helemaal omdat Merkel het artikel over majesteitsschennis, de reden waarom Böhmermann wordt aangeklaagd, wil schrappen. Waarom keurt ze dan in hemelsnaam zijn strafzaak goed? Omdat Merkel laf en incompetent is. Om de vluchtelingen buiten de deur te houden is iedere toegeving aan dictators goed. Als haar plan maar slaagt.

Dank u mevrouw Merkel, dat u de vrije meningsuiting opoffert om uw plan er door te drukken. Dat Erdogan de vluchtelingen op zijn beurt terug de oorlog in stuurt dat maakt niet uit. Dat hij lak heeft aan de rechten van de Koerden en Turkije in rap tempo wil islamiseren dat maakt haar niet uit. Liever loopt ze aan het lijntje van een opvliegerige, asociale, vrijheidshatende tiran dan dat ze de vrijheden van haar burgers verdedigt. Men noemde haar altijd “Mutti”; “Verräterin” (Verraadster) is beter. Als ze slim is dan houdt ze komende jaarwisseling géén nieuwjaarstoespraak. Ik denk niet dat daar nog iemand op zit te wachten.

door Jeroen Adema


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Eén gedachte over “Merkel’s verraad aan de vrijheid van meningsuiting.”

 1. Allemaal prachtige volzinnen zoals VRIJHEID VAN MENINGSUITING.
  Helaas wonen er 7 miljard mensen op deze planeet met de naam AARDE.
  Om nu deze samenlevende massa mensen niet continu ruzie met elkaar te hebben.
  Zijn er regels en wetten opgesteld zodat het een samenlevende samenleving word/is.
  Nu is er ongeveer 35 jaar geleden wat gebeurd waardoor het groot kapitaal en de vermogende zich niets meer aantrekken van al de regels en wetten.
  En het is nu zo dat het een chaos in de wereld aan het worden.
  Zie de samenleving als een schip met vele passagiers plots vind een ieder op dat schip dat er 1 baas is die KAPITEIN genoemd word.
  Want alle willen veilig terug in de haven komen.
  Moraal van dit verhaal, Vrijheid bestaat niet maar gepaste vrijheid bestaat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *