Spelen met getallen

Sudoku, was voor de Finse wiskundige Arto Inkala niet moeilijk genoeg. Hij bedacht daarom naar eigen zeggen ‘s werelds lastigste variant. Een Sudoku waarin u 8 à 9 stappen vooruit dient te denken, claimt Arto Inkala. Een hersenkraker die we de puzzelaars onder u niet willen onthouden.

Bij Sudoku is het de truc om een vierkant met daarin negen bij negen vakjes met de cijfers 1-9 in te vullen zodanig dat ieder getal slechts eenmaal voorkomt in het vakje van drie bij drie. Bovendien mag dat bewuste cijfer ook maar een keer aanwezig zijn op de horizontale en verticale rijen van het grote vierkant.

Spelen met getallen


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Watapatja

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

3 gedachten over “Spelen met getallen”

 1. Deze sudoku is minder moeilijk dan beweerd wordt in diverse media.
  Voor een logische oplossing (dus een oplossing op basis van logisch redeneren, zonder gebruikmaking van een computerprogramma), zie mijn website:
  et -overdiverseonderwerpen.nl
  Hier staat een door mij ontwikkelde oplossingsmethode voor elke sudoku, hoe moeilijk ook.
  Is voor iedereen te doen. De gehele methode staat beschreven op slechts 2 blz.
  Deze oplossingsmethode heb ik daadwerkelijk uitgevoerd voor 300 extreem moeilijke sudoku’s, die uitgegeven zijn door Heine, de bekende Duitse opsteller van sudoku’s op het niveau van nationale kampioenschappen.
  Eind 2019 zag ik bij toeval het bericht van 2012 over de schier onoplosbare sudoku van Arto Inkala.
  Direct geprobeerd of ik deze kon kraken met mijn methode. Tot mijn verbazing gaf dit geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.