Briefje van Omejan aan: Adjiedj Bakas

Adied Bakas

Beste Ad,

Poeh, poeh! Dat was me even een essay dat je schreef op The Post Online afgelopen weekend. Of heb je het laten schrijven? Ik hoorde laatst van verschillende trendwatchers dat dat de trend van 2016 wordt. Geen plek zo goed om je cachet wat verder op te poetsen en jezelf te verheerlijken dan binnen de zichzelf zuigende online media elite. Schrijf-vee voor een appel en een ei is er genoeg te vinden onder het klapvee. Ik biedt mezelf al een jaar aan als ghostwriter voor Gordon maar die schijnt te druk bezig te zijn met een gaydarproject aan de grenzen van Zuid-Europa. 

En ik moet toegeven Ad, inhoudelijk was het voor een groot deel niet eens zo slecht. Leuke semi-intellectueel uitgezochte citaten, beetje verbanden leggen enzo. Prima. De overdreven rechts reactionaire rancune naar alles wat links of feministisch (NSB!!!) is, had van mij wat minder gemogen, maar goed je schrijft voor TPO en daar is het motto tenslotte ‘voorbij de eigen rancune én die van het goedvolk’. Overigens heeft je collega Annabel al 327 van dit soort veel betere stukken geschreven, dus origineel was je stuk niet. Op één punt na. Je fascinerende theorie over hoe het vermeende lelijke uiterlijk van de door jouw benoemde fopfeministen, vanuit hun jaloezie naar mooie vrouwen, het wegkijkgedrag ten aanzien van de massa aanrandingen in Keulen en andere steden bevordert.

Mag ik je een geheimpje verklappen Ad? Je opponenten op uiterlijk afzeiken, ook al verzin je er een leuk fantasie theorietje uit je eigen ervaringswereld bij, is ‘not done’ in een essay. Sowieso is het niet zo netjes als het vrouwen betreft natuurlijk – hoewel wij mannen allemaal wel eens een uitglijer maken – maar bij jou lijkt het een beetje structureel. Je obsessie met het uiterlijk van vrouwen die het niet met je eens zijn. Heeft dat met je homoseksualiteit te maken ofzo? En komt die vrijheid die je jezelf permitteert om vrouwen op hun uiterlijk aan te vallen ook voort uit het feit dat je homoseksueel bent? Net zoals jij jezelf wat meer denkt te kunnen permitteren in het racismedebat omdat je een kleurtje hebt?

Jouw rancuneuze ‘je bent lelijk dus je moet je mond houden’ discussietechniek kan mijns inziens maar door één ding veroorzaakt worden Ad. En het is een beetje psychologie van de koude grond, maar dit is tenslotte slechts een briefje en geen essay. Volgens mij ben je een ongekende ijdeltuit die zelf niet helemaal tevreden is met wat de natuur hem bedeeld heeft. En ik geef je geen ongelijk. Dat is echter nog geen reden om dat op anderen waar je het niet mee eens bent te botvieren. Mocht je het om een of andere reden niet kunnen laten, minderwaardigheidscomplexen zijn tenslotte hardnekkig, hou het dan bij hetero mannen die er vaak wel om kunnen lachen. Ik bedoel, vind jij Bas Paternotte een lekker ding?

PS: Hoe gaat het met de vastgoed deals? Heb je nog trends en tips voor de Bataviristen?


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Amsterjan

Amsterjan is historicus, Amsterdamse stadsgids en zanger.

0 gedachten aan “Briefje van Omejan aan: Adjiedj Bakas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *