Het afvoerputje van Nederland: carnaval

Over nog geen twee weken is het weer raak. De doorgaans onverstaanbare zuidelijke provincies van het land houden massaal in beschonken toestand een week lang een verkleedpartijtje, waar ze de rest van het jaar hun zuurverdiende centen voor oppotten. Carnaval noemt men het. Men kijkt er blijkbaar zelfs het gehele jaar naar uit. Nou, dan moet het leven daar beneden de rivieren wel zo abominabel tragisch zijn als je dit het hoogtepunt van het jaar durft te noemen.

Hoe haalt een volwassen weldenkend persoon het toch in zijn hoofd om zich te verkleden als een clownesk figuur waar Bassie nog jaloers op zou zijn. Hier wil je als ontwikkeld land toch niks mee te maken hebben. Zelden was een ludieke oproep als deze misschien nog wel de beste oplossing. GA DAN! Ga dan toch weg en blijf weg als het je niet bevalt. ‘Wij’ zitten echt niet te wachten op ‘jullie’ buitenlandse culturele invloeden. Zelfs Amsterdam buigt inmiddels en past zich vrolijk aan.

Policornaise
Het meest ironische is nog wel dat de ‘cultuur’ in het Zuiden des lands nu ook wordt bedreigd door andere culturele invloeden. Verkleed gaan als jihadist, varken of überhaupt als niet genderneutraal persoon is inmiddels uit den boze.

Men noemt het carnaval, maar het gepruts van de simpele boeren uit de zuidelijke PVV bolwerken heeft natuurlijk niks met carnaval te maken. Echt carnaval is heel wat anders. Echt carnaval is geen Johan Vlemmix. Echt carnaval bestaat niet uit verlepte Limburgse tietjes die zonder bustehouder tot op de knieën kunnen worden uitgerold. Echt carnaval bestaat niet uit een tray Schultenbrau. Nee echt carnaval bestaat ook niet uit depressieve Brabantse postbodes die verkleed gaan als een mislukte toyboy van Onno Hoes. Neen, dat is geen carnaval.

Daarom rest slechts nog het Zuiden van het land een prachtig verkleedpartijtje en polonaise policornaise toe te wensen. En voor volgend jaar wijsheid. Veel wijsheid. Heel erg veel wijsheid. 

ALAAF SAMBA!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Lee

Stock market broker & trader. Veelal cynisch maar veruit bij lange na niet altijd. Vooral geïnteresseerd in Politiek, Financiële markten en Oost-Azië. Twittert onder de naam @Reaguren

0 gedachten over “Het afvoerputje van Nederland: carnaval”

  1. Sorry dat ik het zeg, maar wat een onzin artikel en meer een persoonlijke mening lijkt het wel. Het mag van mij dan ook het ‘afvoerputje’ van de riooljournalistiek in. Ik kom zelf niet echt uit een carnavalsstreek, maar heb er wel van mogen proeven en kan je verzekeren dat het carnaval meer voorstelt dan dan dit banaal geschreven stukje braaksel. Goedendag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.