De tien geboden van de kraker

Er gaat geen week voorbij of krakers zijn LINKSom of rechtsom wel weer ergens in het nieuws. Het zoveelste incident van het linkse tuig dat voornamelijk het centrum van onze hoofdstad maar ook vele andere steden onveilig maakt. Kraken is de laatste tijd weer helemaal hip in het linkse milieu. Mocht je op enigerlei wijze sympathie voelen voor deze hippies en lijkt het je zelf ook wel eens spannend om een pandje te kraken? Bij deze de tien geboden om een succesvol kraker te worden:

  • Zorg voor een flinke lading drank en drugs, want het zijn lange en veelal koude nachten in zo’n leeg pandje.
  • Zorg voor een mobiel verplaatsbaar kacheltje. Of nee fuck it, dat is veel te duur. Een kampvuurtje in huis zorgt ook voor voldoende warmte. Mocht het pand afbranden zorg dan dat je tijdig weet te vluchten. Brand is niet erg, het pand is toch niet van jou.
  • Zorg voor voldoende condooms in huis voor de nachtelijke orgies op de dunne natte matrasjes. Of nee, laat die condooms ook maar zitten. Een zompige slaapzak en een dirty mind volstaan ook al.
  • Zorg ervoor dat je kleren draagt die al tien weken niet gewassen zijn. En neem vooral geen backup kleding mee! Ook al druist dit in tegen het advies van je bezorgde moeder.
  • Zorg voor een opvallend uiterlijk. Dat wil zeggen verf je haren blauw/rood of laat een flinke lading piercings schieten in je gezicht.
  • Zorg voor kartonnen dozen of spandoeken waar je een aantal leuzen op kunt schrijven. Vergeet de spelfouten niet!
  • Zorg voor een paar graffiti spuitbussen. Want ook de muren van het pand moet je laten weten dat je erbij was.
  • Zorg voor een flinke lading handboeien. Wederom voor het nachtelijke vertier, maar ook om jezelf vast te ketenen indien de ME op de koffie komt. Vergeet niet het sleuteltje door te slikken.
  • Zorg voor een paar goede oneliners. Roep de hele dag door teksten dat het kapitalisme kut is en dat je daarom geen baan hebt. Wel graag je hand ophouden bij de overheid voor de juiste uitkeringen en toeslagen.
  • Zorg ook voor een goede counterstrike. Als je huilend op de grond ligt te schreeuwen dat de politie je pijn doet en dat je tegen geweld bent, laat dan een maatje zoveel mogelijk stenen richting het hoofd van die geweldadige dienders gooien.

Krakers

Voldoe jij aan de eerder genoemde tien geboden? Van harte! Je kunt vandaag nog beginnen met kraken van je eerste pandje. Met een beetje geluk en voldoende media-aandacht staat je foto binnenkort in de krant, of ergens op internet. Best wel spannend toch?


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Lee

Stock market broker & trader. Veelal cynisch maar veruit bij lange na niet altijd. Vooral geïnteresseerd in Politiek, Financiële markten en Oost-Azië. Twittert onder de naam @Reaguren

Eén gedachte over “De tien geboden van de kraker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.