De Smaak Van Verbraak #52

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag en niet zomaar een vrijdag, goede vrijdag. Pasen (of wat politiek correcter lentefeest) voor de deur en wat deze vrijdagmiddag nog specialer en feestelijker maakt is het feit dat dit de 52e Smaak van Verbraak is!

52 weken al elke vrijdagmiddag stipt om 17:00 uur goddelijke inspiratie voor het weekend uit de keuken van Verbraak. Een jaar recepten, een jaar passie soms met een kwinkslag over wat er die week speelde maar altijd recht uit het hart. En daarom vieren we vandaag feest, groot feest.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag gaan we echt uitpakken, uitpakken met voorjaarsgoud. Het witte goud om precies te zijn. Super verse asperges, rechtstreeks uit de Limburgse grond. Deze keer niet klassiek bereidt maar 2 verrassende versies. Voor en hoofdgerecht.

Hieronder ziet u 2 korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Gemarineerde asperges met zalm:

● 4 AAA asperges
● 200 gram (in rode biet) gerookte zalm
● Sushi-azijn
● Olijfolie
● Riesling
● 4 eierdooiers
● 200 gram doperwten
● Waterkers
● Parmezaanse kaas

Asperges met ravioli:

● 24 asperges
● 4 eieren
● 8 wonton vellen
● 8 bladeren wilde spinazie
● 1 bosje peterselie
● 1 citroen
● 8 tuinbonen
● 1 handje zomerpostelein
● 1 teentje knoflook
● 2 deciliter kippenbouillon
● 1 deciliter room
● 2 eetlepels boter
● Peper
● Zout

Tafel op zijn paasbest opmaken, flesje bubbels laten ploppen en aanschuiven maar.

Het is feest, adoreer het witte goud. Adoreer de Asperges!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *