Thierry en zijn forum voor zelfoverschatting

Thierry Baudet, de bescheidenheid zelve (zie onderstaande tweet), kondigde eind september aan met zijn Forum voor Democratie mee te doen aan de komende tweede kamer verkiezingen van maart 2017. Wellicht ietwat overmoedig geworden door het succes van het GeenPeil referendum en zijn eigen marginale rol daarin.

In de aanloop naar de verkiezingen is het muisstil rond het Forum voor Democratie en lijkt het de status van een dood geboren kindje electoraal niet te kunnen overstijgen. Maar niets is minder waar, het gaat namelijk erg goed met de campagne van het Forum voor Democratie. Volgens diverse bronnen (Thierry Baudet en zijn forum zelf) is het Forum de 5e partij van het land. Want dat heeft op Facebook gestaan. Volgens de laatste peilingen ben je dan zowel de PvdA als de SP voorbijgestreefd Thierry! Gefeliciteerd!

Later claimde je weer dat je op 6 zetels stond, wel wat weinig voor de vijfde partij van het land maar goed. Deze 6 zetels baseerde je op een interne peiling. (Wat is nou weer een interne peiling?) Volgens een interne peiling hier in de straat gaat er niemand op je stemmen en heeft een ruime meerderheid nog nooit van je gehoord.

‘Peilingen worden minder relevant, social media belangrijker’. Als dat zo is waarom loop je dan te verkondigen dat je geboycot wordt door onder andere Peil.nl en Eenvandaag. Het antwoord is vrij simpel:

Veel succes sterkte toegewenst tijdens de komende campagne. We horen in maart 2017 op de verkiezingsavond wel dat het allemaal de schuld van de media was dat je forum nu met lege handen zit. Dan kan je wellicht weer lekker piano gaan spelen en boekjes schrijven.

Auteur: Lee

Stock market broker & trader. Veelal cynisch maar veruit bij lange na niet altijd. Vooral geïnteresseerd in Politiek, Financiële markten en Oost-Azië. Twittert onder de naam @Reaguren

0 gedachten over “Thierry en zijn forum voor zelfoverschatting”

  1. In de slipstream van de PVV ben ik er van overtuigd dat wij de FVD onderschatten.
    De partij vertegenwoordigt een breed gedragen mening van de rechts georiënteerde kiezer door intelligente gekozen kandidaten (zie kandidatenlijst) die hun eigen mening laten prevaleren en geen concessies doen aan politieke standpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.