Auf Wiebersehen

Heerlijk die wet DBA en alle oplossingen die tussenpersonen bedenken. Tegen de rooftocht van onze overheid moet je strak en snel optreden. Het deed mij dan ook goed toen gisteren de eerste mensen bij me kwamen die vertrekken uit Nederland. Het betreft een snel groeiende groep zzp-ers die 1 mei 2017 niet gaan afwachten.

Zoals bekend zijn grotere instellingen en bedrijven al eind jaren 90 begonnen met het outsourcen van niet plaats en tijd gebonden werk naar lage lonen landen. Dit heeft veel banen gekost, maar dat is geen probleem, koopkracht drukken we gewoon bij en mensen kunnen geld lenen.

In Diepenheim hadden onze bezielende leiders een paar jaar terug, informeel, goed overleg. Er zou ingezet gaan worden op reshoring, het terug halen van werk naar Nederland. Als eerste ging staatsbank ABN AMRO al haar uitbestede IT terughalen naar Nederland, waardoor er 3000 banen bij kwamen. Daar is dus helemaal niks van terecht gekomen of u moet de rekensommetjes van het CBS en UWV willen geloven. De ABN AMRO is qua personele omvang in handen van de Staat voor de goede orde gehalveerd!

Wat nu gaat volgen zijn micro outsourcing contracten. Om van de discussie over gezag, arbeid en loon af te zijn worden werkzaamheden opgeknipt en uitbesteed. Maar de slimme zzp-er pakt dan meteen door. Al het werk dat niet plaats,- en tijdgebonden is nemen we mee naar het buitenland. Waarom de Nederlandse belastingdienst nog spekken, hoge accijnzen betalen, terwijl je in Polen, Spanje of Italië veel goedkoper leeft en voor dezelfde opdrachtgever kan blijven werken.

De echte freelancer zegt dus nu tegen onze vrienden in Den Haag Auf Wiebersehen mother fockers!

Auteur: AdjeW

UWV-er 2.0, zonder menselijke maat geen resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.