GEZOCHT! Nieuwe partijleider voor de PvdA!

Hans Spekman

In navolging van België en Spanje gaat het er steeds meer op lijken dat Nederland na de volgende verkiezingen een probleem gaat krijgen bij het formeren van een nieuwe regering. Er heerst een grote verdeeldheid dat vooral ten uiting komt in de grote keuze aan splinterpartijtjes, die overigens geen van allen iets toevoegen aan de Nederlandse Politiek. Het grootste slachtoffer van deze versplintering is de PvdA. Met nog 8 zetels in de peilingen zou je bijna denken dat er geen arbeiders meer wonen in ons kikkerlandje. En dat geloven we niet. De werkelijke oorzaak van de teloorgang van onze rooie rakkers is gelegen in het verraad dat de partij heeft gepleegd door te gaan regeren met de VVD. Ze is hiervoor dan ook genadeloos afgestraft. Echter, zoals iedere aannemer weet, je moet eerst goed slopen om iets moois te herbouwen. De PvdA kan als een feniks uit de as herrijzen. En dat is noodzakelijk want we hebben hun traditionele politieke geluid nodig voor de balans in het politiek systeem.

De huidige leiders van de PvdA hebben hun brevet van onvermogen afgegeven en dienen uiteraard plaats te maken voor nieuw elan. En dit is precies waar we de partij een beetje kunnen helpen. Daarom hebben we dan ook een profiel opgesteld waar de nieuwe leider aan moet voldoen. Hieronder de vacaturewensen!

Profiel van de nieuwe leider van de PvdA (m/v)

  • De nieuwe leider heeft een bestuurlijke achtergrond, bijvoorbeeld wethouder van een middelgrote gemeente, en is geleidelijk aan opgeklommen naar de top. Als wethouder was hij ondermeer verantwoordelijk voor Sociale Zaken, Milieu of enkele van de vage portefeuilles uit dat rijtje Verslavingszorg, Maatschappelijke Opvang, Interculturalisatie of sport. Enige smetjes in de carrière zijn een pré, bij voorkeur hangt er een zweem van belangenverstrengeling en/of fraude om de nieuwe leider. Uiteraard heeft de leider nooit buiten het bestuurlijk domein zijn boterham verdiend, dat zou te veel op werk lijken.
  • De nieuwe leider heeft grote affiniteit met de grootste tokkiesport van Nederland, het voetbal. In zijn bestuurlijke carrière heeft hij dan ook zijn sporen verdiend met het geld over de balk smijten richting een betaalde voetbalorganisatie onder de noemer ‘verantwoorde citymarketing’. Een eventuele beloning, denk aan een seizoenskaart die levenslang meegaat, heeft hij zonder gene geaccepteerd.
  • De nieuwe leider beschikt over HBO werk,- en denkniveau, eventueel aangetoond met een afgeronde opleiding milieukunde, geesteswetenschappen, culturele antropologie, politicologie of sociale geografie. Zeg maar de studies die normaliter leiden tot een opname in het granieten bestand van het UWV in de categorie ‘Totaal Kansloos, Verder Negeren’.
  • De nieuwe leider kenmerkt zich door een uitgesproken kledingkeuze die aansluit bij de achterban. Te denken valt aan slobbertruien in de verkeerde maat die te vies en versleten zijn om nog opgenomen te worden in het assortiment van de kringloopwinkel. Daaronder een spijkerbroek model Worker, ook wel bekend als de spijkerbroek zonder pasvorm die iedereen past. Om de voeten zelfgebreide sokken in vele kleurtjes, het gevolg van allemaal gevonden restjes wol, gestoken in echte Birkenstock sandalen. Lichamelijke verzorging wordt niet overdreven, enig arbeidersokselzweet ruikt beter dan de beste deo en de haat aan het grootkapitaal (bijvoorbeeld Philips of Gillette) uit zich door een duidelijk aanwezige stoppelbaard onder een overigens eveneens onverzorgd kapsel.
  • De nieuwe leider is een begenadigd spreker en schuwt domme uitspraken niet. Na elke spreekbeurt wordt de gebruikte microfoon vervangen en dienen de eerste 3 rijen in de zaal terstond gereinigd te worden van alle speekselresten ten gevolge van het spreken met consumptie.
  • Als laatste dient de leider niet vies te zijn van enige spiritualiën, waarbij jenever en bier de lievelingsdrankjes zijn, ten einde de lange avonden en nachten doorhalen onder het mom van vergaderen draagbaarder te maken.

Hoewel het nog geen nieuwe verkiezingstijd is hopen we de PvdA met dit profiel een steuntje in de rug te geven, zodat ze een begin kunnen maken met de broodnodige revival. Enige gelijkenis met bestaande personen berust natuurlijk op toeval.


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.