De Smaak Van Verbraak #75

De Smaak van Verbraak

Welkom vrienden en toevallige passanten, het is wederom vrijdagmiddag en genietend van een heerlijk najaarszonnetje zitten we allemaal natuurlijk weer klaar voor de smaak van Verbraak, de 75e nog wel dus laat alles vallen en schuif aan!

Deze week was de week van de 3e dinsdag in september, traditiegetrouw prinsjesdag. Een dag vol pracht en praal, de dag dat onze koning het volk toespreekt in de troonrede en de plannen van het nu al veel te lang zittende kabinet uitspreekt. Het was weer een poppenkast van jawelste, alle plucheplakkers opgedirkt en de hoedjes van de dames konden uiteraard ook niet ontbreken. Maar waar ik mij persoonlijk nog het meeste aan irriteer zijn de holle frasen, het geld schijnt in dit land tegen de plinten op te klotsen en de koning krijgt het komende jaar een riante loonsverhoging. In de meeste huishoudens moet men afgelopen dinsdag toch met hun oren hebben staan klapperen, de kloof tussen arm en rijk is nog nooit zo groot geweest en de middenstand verdwijnt langzamerhand. En daarom ga ik vandaag budget koken omdat steeds meer mensen amper rond kunnen komen gaan we vandaag voor 80 cent per persoon een prinsheerlijk maal op tafel toveren.

Vandaag dus budget koken, vandaag prinsheerlijke pesto!

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Prinsheerlijke Pesto:

● 400 gram penne
● Olijfolie
● 1 grote rode ui
● 2 teentjes knoflook
● Gedroogde chilipeper
● 150 gram gerookte spekblokjes
● Bakje champignons
● Pesto van de Lidl ca. 190 gram
(nee ik word niet gesponsord)
● Geraspte belegen kaas
● Paar blaadjes basilicum
● Peper
● Zout

Aangezien er geen filmpje en wegens bezuinigingen zelfs geen voorbeeldfoto’s zijn zal ik hieronder kort en bondig uitleggen hoe we dit overheerlijke spotgoedkope maal binnen no-time op tafel zetten.

Laten we dan nu maar meteen beginnen, flinke ketel water met heel veel zout op het vuur zetten en dan kunnen we de ui gaan snijden. Pan uit de kast, olijfolie erin en op een zacht vuurtje de uit 6 minuten aan fruiten, nu pletten we de knoflook en snijden hem ook fijn. Knoflook en gedroogde chilipeper toevoegen aan de ui en 1 minuut meebakken nog steeds op een heel laag vuurtje. Als het goed is kookt nu het water en kan de pasta erin, kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak aldente en dan gaan we nu verder met de saus.

De vlam onder de pan nu en dan meteen de spekblokjes erbij, bak ze goed krokant aan en ondertussen snijden we de champignons in vieren en die kunnen dan ook meteen met nog wat peper in de pan erbij. Nu zijn wel al bijna klaar, het is slechts wachten totdat de champignons goudbruin zijn en dan kan het potje pesto eraan toegevoegd worden. Vuur nu meteen weer helemaal omlaag en roeren maar, dan hoeven wel nu alleen nog de helft van het lege potje te vullen met kookvocht, even schudden en hop ook in de saus. Pasta afgieten en meteen erbij in de pan en dan goed husselen.

Tijd om de borden op te maken!

Schep maar flink op, het kan er vanaf. Nog wat kaas eroverheen raspen, paar blaadjes basilicum voor extra smaak en ter garnering en dan aanvallen maar.

Aanvallen op deze Prinsheerlijke Pesto en leve de smaak van Verbraak, hoera, hoera, hoera!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.