Uitburgeren, het vervolg

 

Afgelopen week wist Svennusmax ons te verrassen met zijn column over uitburgeren. Een column die tot verhitte reacties leidde op Twitter. Echter, wat schetst onze verbazing, ook onze redactiemail info@batavirus.nl mocht zich verheugen op binnenkomende mail. Nou ontvangen we wel vaker mail, met name tips en verzoeken om ergens aandacht aan te besteden. Maar deze mail onderscheidde zich van de verdere post. Het verschil is namelijk dat er een kant en klaar formulier mee werd gestuurd. Een formulier dat we u niet willen onthouden. Waar het uitburgeren begon als een geintje, blijkt er nu een tegenhanger van de IND actief te zijn die zich dus echt bezighoudt met uitburgeren. Een goed verborgen geheim uit het Haagse, maar op zich niet verbazingwekkend. In een eerdere column hebben we namelijk al een keer aangetoond dat de EU een vrij dubieuze migratie agenda hanteert. Maar genoeg daarover, u mag uw eigen conclusies trekken.

Behoort u net als ons tot de mensen die aan twee handen niet genoeg hebben, willen we u toch nog enkele tips meegeven. De eerste tip is het bezoeken van de emigratiebeurs op 10 en 11 februari 2018 in de Expo te Houten. Mocht u denken dat dit wel erg lang duurt, gebruik uw tijd dan nuttig. Tip twee is dan ook om u op internet alvast in te lezen over de landen waar u eventueel wel zou willen wonen. Hebt u een keuze gemaakt, dan is het een kleine moeite om de tussenliggende tijd nuttig te besteden met tip drie, volg een taalcursus. De liefhebbers van het programma Ik vertrek weten hoe belangrijk het spreken van de taal is. De overheid laat u trouwens niet in de kou staan, ze hebben voor u een handige checklist emigratie opgesteld. Persoonlijk heb ik meer met deze checklist. U leest het goed, ook mijn bijdragen aan Batavirus zullen op hopelijk niet al te lange termijn plaatsvinden vanaf mijn terrasje waar ik zit te genieten van de ondergaande zon. U mag mij dan ook typeren als een toekomstig klimaatvluchteling. Ik ben benieuwd of u mij gaat helpen de groene prognose lijn in onderstaande grafiek tot een lachertje te maken. Een lachertje omdat de koffiedikkijkers van het CBS weer eens te laag zitten met hun kristallen bol cijfers. Samen moeten we dat toch kunnen realiseren.

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.