De Smaak Van Verbraak #61

De Smaak van Verbraak

Voilá vrijdagmiddag is weer een feit, Verbraak staat weer te trappelen want de smaak is niet te stoppen. De Smaak Van Verbraak breekt door kieren en gaten, ruik de geur en snuif het aroma op. Het water loopt uit je mond dus volg Verbraak want met Verbraak gaan we er weer een verrukkelijk weekend van maken.

Deze week faalde de formatie voor de tweede keer. Niet verwonderlijk want het programma van Jesse Klaver ligt mijlenver van dat van Buma en Rutte, het is een ideologisch programma een woord dat beide eerder genoemde heren niet eens uit kunnen spreken. Persoonlijk vind ik het dan ook wonderbaarlijk dat die drang om Jesse voor het zogenaamde landsbelang binnenboord te halen zo groot was. Dit kan hoogstens omdat Pechtold het voor hem gewenste evenwicht in de coalitie zou willen behouden zodat hij niet ondergesneeuwd raakt in rechts beleid waarvoor hij dan net zoals de PvdA uiteindelijk de prijs van decimering moet betalen. Ongelooflijk hoe deze formatie nu uitgelopen is op een oorlog van vooral wie niet met elkaar wil regeren en door al dat uitsluiten is er uiteindelijk nooit een fatsoenlijk kabinet mogelijk. En daarom is het beter dat de heren van het motorblok eens echt ballen tonen en herverkiezingen uitschrijven. Aangezien dat natuurlijk lastig is voor de ruggengraatloze plucheplakkers gaan we ze daarbij helpen en toon ik vanavond echte ballen!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond gaan we dus ballen tonen maar niet zomaar ballen neen, legendarische ballen met pasta en buitengewone saus uit de oven.

Hieronder ziet u 1 foto van voordat de pasta met ballen de oven in gaat maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Pasta al Forno met Echte Ballen:

● 300 gram penne
● 500 gram half om half gehakt
● 7 tenen knoflook
● klein blikje tomatenpuree
● Blik gepelde tomaten
● 1 rundvleesbouillonblokje
● Bol mozzarella
● Witte wijn
● Basilicum
● Gedroogde oregano
● Olijfolie
● Zout
● Peper

Aangezien er voor deze pasta met echte ballen geen filmpje is volgt hieronder een korte uitleg hoe deze legendarische maaltijd binnen een handomdraai op tafel staat:

Meng het gehakt met de knoflook, peper en zout en kneed goed. Nu gaan we de balletjes draaien, doe wat bloem op je handen en draai ongeveer 10 balletjes van de halve kilo gehakt. Olijfolie in de pan en op hoog vuur de balletjes aanbakken, als ze stevig aangebakken zijn haal je ze eruit en zet je het vuur laag. Ui erbij en langzaam aan fruiten, nu het blikje tomatenpuree erbij. Laat de puree 2 minuten bakken en dan gaat er een scheut wijn op. In laten koken todat de alcohol verdampt is, kruiden en blik gepelde tomaten erbij en even laten pruttelen. Vul het tomatenblik met kokend water en een rundvleesbouillonblokje, voeg het toe aan de saus en laat de overheerlijke saus een uur op heel laag vuur zachtjes koken.

Nu gaan we afronden, doe 300 gram penne die 1 minuut korter dan aldente gekookt is in een ovenschaal of pan die voor de oven geschikt is. Saus en de balletjes erbij, bol mozzarella in plakken gesneden eroverheen en nog wat extra zout, peper, oregano en een scheutje olijfolie en dan knallen we hem onder de grill.

15 à 20 minuten op 250 graden in een voorverwarmde oven en je verbrand je lippen, tong en gehemelte aan de goddelijkste pasta al Forno ooit!

Wijn opentrekken en toon iedereen deze echte ballen!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.