De Smaak Van Verbraak #17

De Smaak van Verbraak

Het heeft even op zich laten wachten maar dankzij het herrijzen van Batavirus is er natuurlijk ook de herrijzenis van de smaak van Verbraak en dat moet gevierd worden. Gevierd met dozen bubbels en een niet te overtreffen copieus feestmaal!

En feesten kunnen we wel bij Batavirus, feest is namelijk gewoon een synoniem voor Batavirus. Een feest van opinies, verdieping en natuurlijk iedere vrijdag vanaf nu weer een feest voor de smaakpapillen!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag gaan we dus de hele tafel vol zetten met een buffet om van te watertanden, een tafel des overvloeds. Schromelijk overdreven, voor iedereen wat wils maar volledig verdiend. We zullen eten totdat geen Batavirist meer pap kan zeggen!

Hieronder ziet u vier korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten om alle Bataviristen vol te proppen totdat ze ploffen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Tonijnballetjes in tomatensaus:
● 2 biologische citroenen geraspt
● 4 blikken tonijn in olijfolie
● 2 geklopte eieren
● Peper
● Zout
● Hand vol peterselie
● Broodkruim, voeg net zoveel toe totdat het stevig genoeg wordt om balletjes te draaien
● Olijfolie
● 1 blikje tomatenpuree
● 2 blikken Marzano tomaten

● 4 teentjes knoflook

Gevulde aubergines:
● 4 aubergines, snij het vruchtvlees diagonaal gekruist in dan lepel je het er makkelijker uit
● 2 theelepels komijn
● 2 uien
● 2 tenen knoflook
● 250 gram couscous
● 1 pakje Feta
● Limoensap naar smaak
● 15 gram koriander
● Peper
● Zout

● Olijfolie

Aardappelsalade met gerookte zalm:
● 1 kilo vastkokende aardappelen
● 15 gram dille
● 4 grote augurken
● 300 gram rauwkost naar keuze
● 125 gram crème fraîche
● 2 theelepels mierikswortel en voeg de dressing toe als de aardappelen nog lauwwarm zijn
● 200 gram gerookte Schotse wilde zalm
● Peper

● Zout

En als pièce de résistance een Plateau fruits de mer
Het filmpje is slechts om het plaatje en opmaak te schetsen, dit is mijn ideale plateau!
● 4 Zeeuwse creuse oesters
● 4 Zeeuwse platte oesters
● 4 Franse Gillardeau oesters
● 4 Franse fines claires oesters
● 500 gram roze en grijze garnalen
● 300 gram alikruiken
● 400 gram wulken
● 500 gram amandes
● 1 krab
● 1 kreeft

● 4 zee-egels

Bergen heerlijk stokbrood en aioli erbij en gaan!

Allemaal aan tafel voor het heldenmaal ter ere van de wedergeboorte van Batavirus, laat de drank vloeien en voel de ondoorbrekelijke band. Geef je over aan Batavirus dan komt alles goed, want Batavirus is het springlevende bewijs dat je nooit moet opgeven. Nooit opgeven waar je in gelooft en de beloning zal volgen.

Hef het glas, à votre santé!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Eén gedachte over “De Smaak Van Verbraak #17”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *