De Smaak van Verbraak #4

De Smaak van Verbraak

Dit is niet zomaar een vrijdag, dit is Goede Vrijdag en omdat we bij Batavirus dol zijn op tradities, eten we volgens Goede Vrijdag traditie vandaag geen vlees maar vis.

Zorg dat u er op uw paasbest bijzit met familie en of vrienden en laat de feestdagen maar beginnen!

Dus daar gaan we weer met paaseieren en chocolade hazen op de achtergrond, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Geniet van een echte klassieker, Zeetong à la Meunière met witlofsalade en krielaardappeltjes in de schil.

Hieronder ziet u 2 korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Zeetong à la Meunière:

  • 4 Zeetongetjes, haal ze vers op de markt of bij de vishandel, verse vis stinkt niet en is ook niet vacuümverpakt. Bak overigens slechts 2 tongetjes per keer in een grote koekenpan
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Bloem
  • Geklaarde boter
  • Half pakje ongezouten roomboter
  • Halve citroen
  • Flinke bos platte peterselie

Witlofsalade:

  • 4 stronken witlof
  • 2 dikke sappige sinaasappels
  • 2 appels, Goudreinette
  • Handvol walnoten, voeg de walnoten pas na het aanbrengen van de dressing toe
  • Verse peterselie
  • 3 eetlepels vette mayonaise, laat je niks wijsmaken door deze dame. Het is maar één keer Pasen
  • 3 eetlepels yoghurt
  • scheut olijfolie, dat wordt er niet bij vermeld maar dat maakt de dressing voller en vloeibaarder
  • Peper
  • Zout, Keltisch is echt niet nodig maar als je je gasten daar graag mee imponeert ga dan vooral je gang
  • Citroensap naar smaak

Krielaardappeltjes:

Voor de aardappeltjes helaas geen instructiefilmpje maar dit kan echt niet fout gaan.

Schrob 800 gram krielaardappeltjes goed schoon en kook ze in de schil in ruim water zonder zout in plus minus 15 minuten gaar. Prik met een mes een aardappeltje eruit en als hij langzaam van het mes terug het water in plonst zijn ze gaar.
Afgieten, bestrooien met een beetje grof zeezout en klaar!

Tijd om de tafel mooi op te maken, voorverwarmde borden klaar te zetten en het glas te heffen. Een heerlijke frisse fruitige rosé, de Extrême Gris.

Op het voorjaar, santé!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

2 gedachten aan “De Smaak van Verbraak #4”

  1. Hier zou juist een Chardonnay bij doen en hoeft geen houtgelagerde te zijn, mag. Maar bijvoorbeeld uit Argentinië de Aberdeen Angus Chardonnay past zowel bij het frisse van de salade als bij de zeetong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *