De Smaak van Verbraak #1

De Smaak van Verbraak

Noteer maar alvast in uw agenda, vanaf heden iedere vrijdagmiddag een bindend smaakadvies. Een recept waarmee u tijdens het weekend vriend en vijand zult verassen. Een feest voor de smaakpapillen, een uitnodiging om samen te komen. Samen onder het genot van heerlijke spijzen en een goed glas.

Vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

We trappen af met Scampi Saganaki.

Deze Griekse schoonheid doet het voor maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale kookgeheimen van Verbraak:

  • Olijfolie, extra vergini en wees scheutig
  • 3 flinke tenen gehakte knoflook
  • 1 rode ui
  • 3/4 eetlepel gedroogde chili (zelf hou ik van pittig, neem een verse of minder als je liever minder pittig eet).
  • 16/20 grote Scampi’s, knip ze over de rug in met een schaar, verwijder het darmkanaal maar verwijder de schalen niet. Deze geven veel extra smaak.
  • 6 cl ouzo en flambeer het, mocht het niet lukken door de pan schuin te houden gebruik dan een lange aansteker.
  • 1 blik gepelde Marzano tomaten, ga vooraf met een mes door de tomaten heen om ze wat kleiner te maken.
  • half pakje sofrito, voeg samen met de gepelde tomaten toe.
  • 200 gram schapen Feta, Feta is gemaakt van schapenmelk. Al het andere mag geen Feta heten.
  • 2 handen vol bladpeterselie, behalve als je kolenscheppen als handen hebt dan volstaat één hand vol.

Uiteraard zout en flink wat peper om alle smaken tesamen te brengen. Proeven is weten en begin rustig, de Feta is al zout. Serveer het feestmaal in een mooie grote schaal met stevig brood, pasta of rijst ernaast. Mijn voorkeur gaat uit naar bruin stokbrood of Ciabatta.

En niet te vergeten, de wijntip bij dit geheel. Wenst u een rode wijn neem dan een jonge Pinot Noir, wenst u wit dan is een Viognier of een Pinot Blanc Réserve een uitstekende keuze. Persoonlijk zou ik voor wit gaan.

Fijn weekend mensen!
#DeSmaakVanVerbraak


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

0 gedachten over “De Smaak van Verbraak #1”

  1. Waarom niet nog een mooie licht kruidige rosé genoemd hierbij? M.i. Gemiste kans

  2. “16 tot 20 Scampi’s, over de rug openknippen met een schaar en vervolgens het darmkanaal verwijderen…”

    Goede bekomst, ik haak hier af.

    Wim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.