Belastingdienst, waar ging het mis? deel 1

Gisteren liepen we tegen een foutje van de belastingdienst aan waardoor 400 mensen mogelijk hun baan kwijtraken en de belastingbetalers financieel gedupeerd worden. Na plaatsing van het artikel kregen we al snel van allerlei kanten reacties waaruit blijkt dat er helaas meer mis is bij de belastingdienst.Waar gewerkt wordt mogen fouten gemaakt worden voor de goede orde, maar het is wel handig als men leert van gemaakte fouten. En dat lijkt bij de Belastingdienst niet het geval.

Maar waar gaat het nu eigenlijk fout. Daarvoor moeten we even terug in de tijd, namelijk naar 2012. Door kantoren te sluiten moest de belastingdienst een besparing gaan realiseren van 395 miljoen euro over een periode van 3 jaar. Op basis van informatie die ons bereikte constateren we dat er ogenschijnlijk geld is bespaard. In de praktijk is echter geld verkwist en het overgebleven personeel met een onmogelijke werkdruk opgezadeld.

Wij citeren;

“Het is een paar jaar terug dat ik daags voor de sluiting van het belastingkantoor in Gorinchem stond te praten met een inspecteur. Het was wat mismoedig, alles was ingepakt, tijdelijke contracten van medewerkers waren opgezegd, het deed denken aan een faillissement.

De inspecteur kende mij al een aantal jaren en zei eigenlijk moet je hier eens wat van gaan vinden. We sluiten bij de fiscus allerlei kantoren, we stappen over op het nieuwe werken. Daarbij hebben we geen vaste werkplek meer, terwijl we eigenlijk alleen maar met fysieke dossiers bezig zijn en totaal niet vanuit de cloud kunnen werken.”

Dat lijkt me niet handig en de dossiers kennende wordt dat een gigantisch tilwerk iedere dag. Dat klopt en dat gaat dus mis werd mij bevestigd. We praten over april 2014 en uit alle berichten sinds die tijd blijkt dat het volledig misgaat bij de belastingdienst.

Natuurlijk vroeg ik door, hoe gaat dat dan nu, u woont in de buurt van Gorinchem en moet nu naar Arnhem of Utrecht? De inspecteur schoot in de lach, letterlijk zei hij “dit moet eigenlijk in de krant, maar ik doe het  niet. Het zit zo, we krijgen vanaf nu een arbeidstijd korting van 3 uur per dag voor de te maken reisuren. Effectief hoef ik nog maar 5 uur per dag te werken. We behouden het zelfde salaris en krijgen alle reiskosten vergoedt.”

Dus even kort en bondig, de fiscus centraliseert en laat haar werknemers met behoudt van salaris voor 40 uur werk nog maar 25 uur werken. Dit betreft duizenden contracten.

Burgers maak u niet druk, maar u bent wel in het pak genaaid! De centralisatie van de belastingdienst kost ons minimaal 150 miljoen euro per jaar.

Aantal medewerkers waarvoor kantoor sloot 8000
Gemiddeld bruto salaris  per medewerker € 50.000
Kosten arbeidstijdverkorting   per medewerker € 18.750
Kosten centralisatie per jaar €150.000.000

Daarbij moest de organisatie hetzelfde werk doen in veel minder tijd. De reiskostenvergoedingen, het mogelijk gestegen ziekteverzuim en de mogelijk gestegen kosten van externe inhuur zijn hier voor de goede orde niet in meegenomen.”

De toegenomen kosten aan externe inhuur hebben we er zelf nog even bij gezocht die bedroeg in 2017 bijvoorbeeld 55 miljoen euro. Waarbij we lezen; “Dijsselbloem voegt toe dat externe professionals, met name uitzendkrachten, nodig zijn geweest in het primaire proces voor bezwaren en inning om andere ongewenste achterstanden te voorkomen of te beperken.” Dit bevestigt overigens dat er problemen zijn met de reguliere  werkdruk.

De beoogde besparing is in elk geval niet gerealiseerd en heeft ruim een half miljard gekost. Daarbij is de service achteruitgegaan en is er sprake van een grote toename van fouten. Wat wij de medewerkers van de belastingdienst niet aanrekenen voor de goede orde, maar wel die mensen die dachten dat dit een goed plan was.

AdjeW

Auteur: AdjeW

UWV-er 2.0, zonder menselijke maat geen resultaat.

15 gedachten over “Belastingdienst, waar ging het mis? deel 1”

 1. Hi,
  Do you want to reach new customers?

  We are personally inviting you to join one of the leading influencer and affiliate networks on the internet.
  This network sources influencers and affiliates in your niche who will promote your company on their sites and social network channels.
  Advantages of our program include: brand exposure for your business, increased trustworthiness, and potentially more clients.

  It is the best, simplest and most effective way to increase your sales!

  What do you think?

  Find out more here: http://success.socialinfluencermarketing.xyz

 2. Wanna submit your business on thousands of online ad websites monthly? One tiny investment every month will get you almost endless traffic to your site forever!To find out more check out our site here: http://www.submitmyadnow.tech

 3. Are You interested in an advertising service that costs less than $50 every month and delivers hundreds of people who are ready to buy directly to your website? Reply to: alfred4756will@gmail.com and I’ll send more details.

 4. Need to find effective online promotion that isn’t full of crap? I apologize for sending you this message on your contact form but actually that’s exactly where I wanted to make my point. We can send your ad text to sites through their contact pages just like you’re receiving this ad right now. You can specify targets by keyword or just fire off bulk blasts to websites in the location of your choice. So let’s say you need to send a message to all the web developers in the USA, we’ll grab websites for only those and post your advertisement to them. Providing you’re promoting some kind of offer that’s relevant to that business category then you’ll receive an awesome result!

  Fire off a quick message to evie2535gre@gmail.com to get info and prices

 5. Would you be interested in advertising that charges less than $39 every month and delivers tons of people who are ready to buy directly to your website? Send a reply to: walter3519rob@gmail.com to get more info.

 6. Sick of wasting money on PPC advertising that just doesn’t deliver? Now you can post your ad on 10,000 ad websites and it’ll cost you less than $40. Never pay for traffic again! Get more info by visiting: http://www.instantadsposted.tech

 7. They dont like comments unless u meant compliments then yes they do like genuine compliments. Just be honest, try to make genuine compliments which are relatable. Eyes, hair, skin, mannerisms, conduct, shoes, legs, voice, humor. If she thinks u r not just flattering and being honest about it, she will like it.
  There isn’t just one single comment that is universally appreciated by girls. There are plenty.

 8. So, forget about trying to please a girl with a comment and say what you actually feel about something, Try to voice what you think and you’ll be just fine!
  They dont like comments unless u meant compliments then yes they do like genuine compliments. Just be honest, try to make genuine compliments which are relatable. Eyes, hair, skin, mannerisms, conduct, shoes, legs, voice, humor. If she thinks u r not just flattering and being honest about it, she will like it.

 9. There isn’t just one single comment that is universally appreciated by girls. There are plenty.
  However, I believe, genuine appreciation of character and acceptance of her unique ways are better ways to show how much you really like her, instead of repeating the prehistoric, clichéd words.

 10. I’d much rather have someone telling me what he loves about me than resting on the same old “you are beautiful”. Hell, every person is beautiful. If you want to comment on something, comment on the details. For example, “I love the way you snort when you laugh”.
  Instead of generalizing, comment on her unique habits. That’ll make her feel observed. That’ll make her feel special. And girls love that feeling.

 11. Are you looking for effective online promotion that isn’t full of crap? I apologize for sending you this message on your contact form but actually that was the whole point. We can send your promotional text to websites through their contact pages just like you’re receiving this note right now. You can specify targets by keyword or just start bulk blasts to websites in the location of your choice. So let’s assume you’re looking to push through an ad to all the contractors in the USA, we’ll grab websites for just those and post your ad text to them. Providing you’re advertising some kind of offer that’s relevant to that niche then your business will get an amazing response!

  Write a quickie email to leo6866tay@gmail.com to get info and prices

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.