De Smaak Van Verbraak #65

De Smaak van Verbraak

Daar zijn we weer, vrijdagmiddag en de zon hoog aan de hemel. De hoogste tijd om weer te gaan genieten van Verbraaks culinaire uitspattingen dus laten we geen seconde verspillen. Hop de keuken in!

Het lijkt er een beetje op alsof deze week de komkommertijd officieel begonnen is, de vakanties zitten eraan te komen, de zomer kabbelt verder en de campings stromen vol.

En daarom gaan we vandaag een simpel en spotgoedkoop avondmaal op tafel zetten, ideaal voor op de camping of ideaal om te besparen voor als je nog op vakantie gaat.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Wat gaan we dan maken vragen jullie je af. Een klassieker uit de keuken van Verbraak, volledig zelf bedacht recept uit zijn studententijd. Pasta, ja weer pasta met room, kaas, ham en courgette.

Hieronder ziet u enkele voorbeedfoto’s maar onder de foto’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Pasta di Verbraak:

● 300 gram pasta naar keuze
● 1 grote of 2 kleine courgettes
● 1 rode ui
● 3 teentjes knoflook
● 150 gram hamreepjes of blokjes
● 200 ml slagroom
● 200 gram belegen kaas
● Olijfolie
● Nootmuskaat
● Peper
● Zout

Aangezien er geen filmpje is voor deze simpele maar overheerlijke pasta uit Verbraaks kookboek zal ik hieronder kort uitleggen hoe deze binnen 20 minuten op (de camping) tafel gezet kan worden.

Allereerst zetten we natuurlijk weer een grote ketel met goed gezouten water op het vuur. Terwijl deze naar het kookpunt gaat kunnen verder gaan met de voorbereidingen. Snij de ui en fruit hem alvast aan in een enorme wok, knoflook pletten, snijden en toevoegen. Waarschijnlijk kookt het water nu dus kan de pasta erin. Uiteraard koken we de pasta aldente volgens de aanwijzingen op het pak.

Nu snel verder, courgettes snijden en het vuur onder de wok vol open gooien. En nu hoppa, courgettes een minuut of 5 op heeeeeeeel hoog vuur wokken totdat de courgettes een mooie bakkleur hebben. Niet vergeten om zout en peper toe te voegen en ondertussen kunnen we verder gaan en de ham snijden. Nu kan de slagroom en de ham erbij, vuur onder de wok weer omlaag. Nog wat nootmuskaat naar smaak erdoorheen roeren.

En dan is het nu tijd om alweer af te ronden, we raspen snel even de kaas. Pasta afgieten en toevoegen aan de saus. Langzaam de kaas erdoorheen roeren et voilá een voedzame maaltijd voor 4 personen en dit alles kostte net 2,50 euro.

Vanavond is het dus helemaal geen komkommertijd, nee vanavond is het courgettetijd!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *