De Smaak Van Verbraak #50

De Smaak van Verbraak

Vrijdagmiddag en we hebben de ongebreidelde, complete en totale twitter-chaos overleeft dus het is weer tijd voor de smaak van Verbraak!

Het was een weekje wel, de week dat we van ophef naar ophef gingen. De Latijnse maidenspeech van onze favoriete bal Baudet, het activistische taart- en stenengooimeisje Anne Fleur, die door Pauw aangepakt werd en natuurlijk niet te vergeten Erik van Muiswinkel, die als een olifant in een porseleinwinkel over Twitter raasde en nu baalt dat hij nergens op tv zijn beklag mocht doen. Altijd weer die buitensporige lieden die alle aandacht opeisen, dit houdt nooit meer op, dit is een vicieuze cirkel omlaag. De polarisatie gaat door!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Ik doe vandaag een laatste poging om die vicieuze cirkel te doorbreken door deze buitensporige lieden tesamen te brengen met buitensporige ballen. Een echte klassieker, boulettes Liégouise oftewel Luikse ballen.

Hieronder ziet u een kort instructiefilmpje maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Gehaktballen:

● 500 gram half om half gehakt
● 2 deciliter melk
● 2 witte boterhammen (zonder korst)
● 5 gram bonenkruid
● 1 klein uitje
● Peper
● Zout

Saus:

● 1 eetlepel Luikse perenstroop
● 1 grote ui
● 2 deciliter water
● 20 centiliter azijn
● Klein blikje tomatenpuree
● 40 gram bloem
● 60 gram roomboter
● Peper
● Zout

Frietjes, uiteraard gebakken in ossewit en een salade erbij en dan kunnen we meteen aan tafel.

Laten we met 50 man tesamen komen en dan stoppen wij de polarisatie met bier en deze buitensporige ballen!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Verbraak

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.