De Smaak Van Verbraak #43

De Smaak van Verbraak

Alweer een bewogen week met een hoop gezeik omgevlogen maar gelukkig kunnen we ons weer aan de Smaak van Verbraak laven, de smaak die jullie altijd poogt te behagen.

Ik zal jullie de ophef van deze week maar besparen want dat zal de eetlust niet ten goede komen…

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Deze week neem ik jullie mee naar dumplingland, heerlijke kleine hapjes die het weekend een feestelijk tintje zullen geven.

Hieronder ziet u een kort instructiefilmpje maar onder het filmpje volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 32 dumplings en extra speciale geheimen van Verbraak:

Dumplings:

● 300 gram bloem
● 220 ml kokend water
● 300 gram gehakt
● Halve eetlepel baking soda
● Theelepel maïsbloem
● Theelepel suiker
● 3 eetlepels koud water
● Dopje rijstwijn
● Halve eetlepel donkere sojasaus
● Halve eetlepel lichte sojasaus
● 2 eetlepels sesamolie
● 200 gram paksoi
● 2 lente-uitjes
● Stukje fijngesneden gember
● 1 teen knoflook
● Zout
● Witte Peper
● Zonnebloemolie om te bakken
● 100 ml water om de dumplings te stomen

Dipsaus:

● Halve eetlepel sesamolie
● 2 eetlepels lichte sojasaus
● Theelepel chili-olie

Nog één extra tip, doe de dumplings na het bakken in een stoommandje om gaar te stomen in plaats van ze te laten sudderen in het water. Na plus minus 10 minuten zullen ze gaar zijn. Test er voor de zekerheid gewoon eentje, snij hem doormidden want rauw gehakt is niet echt een feestje.

Je zult er even een middagje zoet mee zijn om de dumplings te fabriceren maar doe het gezellig samen en je zult verrast zijn van het resultaat. En dan lekker s’avonds trots achterover leunen met een drankje en de heerlijke dumplings.

Dumpel je onder in het weekend!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Verbraak

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.