De Smaak Van Verbraak #37

De Smaak van Verbraak

De laatste vrijdagmiddag van 2016 alweer, een bewogen jaar maar ook het jaar dat De Smaak Van Verbraak het licht zag!

En om dat te vieren gaan we een speciaal oudejaarsavondhapje maken. Weg van de geijkte paden, weg met de oliebollen, appelflappen, toastjes met kaas en salades. Gewoon één stevig maar overheerlijk hapje om 2017 in te luiden.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Geniet van een heerlijke paddestoelenragout, een stevige bodem om de hele nacht op door te gaan!

Hieronder ziet u twee voorbeeld video’s maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Ragoutbakjes:

● Rol bladerdeeg
● 1 ei

Paddestoelenragout:

● 2 sjalotten
● 400 gram bospaddenstoelen
● 50 gram roomboter
● 60 gram bloem
● 400 ml paddestoelenbouillon
● Handjevol peterselie
● theelepel tijm
● Borrelglaasje madeira
● 50 ml kookroom
● Handjevol hazelnoten
● Peper
● Zout

De hazelnoten en madeira staan niet in het originele recept maar ze zijn echt onmisbaar, dit maakt het echt af en feestelijk. Voeg de madeira op het einde van het bakken van de paddestoelen toe en laat de alcohol in plus minus één minuut verdampen. De hazelnoten kunnen helemaal als laatste toegevoegd worden.

En dan kunnen we nu op de bank met emmers bubbels al schreeuwend op Claudia de Breij het jaar uitzwaaien.

Op naar 2017 waarin we onze smaakpapillen nog verder verfijnen maar vooral verwennen en dus wens ik eenieder:

Een gelukkig en smaakvol 2017!

Verbraak

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.