De Smaak Van Verbraak #34

De Smaak van Verbraak

Het weekend is weer nakende, vrijdagmiddag alom aanwezig en de smaak van Verbraak natuurlijk weer present. Dus de hoogste tijd om weer heerlijk weg te dromen, wegdromen met een enorme berg hapjes!

Nu de temperaturen iedere nacht beneden het vriespunt dalen en je elke ochtend amper uit bed kan kruipen uit angst om meteen aan de vloer vast te vriezen gaan we gewoon net doen alsof het zomer is. Weg met de kou, laat je verwarmen!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond gaan we dus hapjes brouwen om de kou te verjagen en de zomer in ons hart te verwelkomen. We gaan gebakken Feta oftewel Feta Saganaki maken met gefrituurde sardientjes een frisse salade en Mosselen in tomatenssaus.

Hieronder ziet u twee voorbeeld video’s en twee foto’s maar onder de video’s en foto volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

20160710_200756

img-20161112-wa0020

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Feta Saganaki:

● 2 pakjes schapen Feta, al het andere mag geen Feta heten
● Olijfolie
● 2 eieren
● Bloem
● Paneermeel

Gefrituurde sardientjes:

● 500 gram sardientjes
● 2 theelepels chilipoeder
● Halve theelepel kurkuma
● Zout
● Olijfolie

Salade:

● 2 teentjes knoflook
● Handje geroosterde pijnboompitten
● Verse basilicum
● Parmezaanse kaas
● Olijfolie
● Peper
● Zout
● 100 gram pasta naar keuze
● 50 gram cherrietomaatjes
● Halve bol mozzarella
● Paar semi zongedroogde tomaatjes
● 20 gram prosciutto
● 50 gram rucola

Mosselen in tomatenssaus:

● 2 kilo mosselen
● 2 blikken Marzano tomaten
● 3 teentjes knoflook
● Fijngesnipperde rode ui
● Gedroogde oregano
● Gedroogde basilicum
● Chilipeper
● Peper
● Zout

Aangezien er geen filmpje is voor de mosselen en Feta leg ik kort uit hoe deze overheerlijke hapjes binnen 40 minuten op tafel staat.

Snij de Feta in tweeën en haal de 4 stukken door de bloem, klop de eieren en dompel de bebloemde Feta volledig onder in het ei en herhaal dit daarna met het paneermeel. als de blokjes Feta aan alle zijden volledig afgedekt zijn door het paneermeel kunnen ze de pan in. afbakken op middelhoog vuur in de olijfolie en als ze goudbruin zijn uit de pan en op tafel!

Kook de mosselen in ongeveer 5 minuten op hoog vuur zonder iets toe te voegen en schud regelmatig om totdat alle schelpen open zijn gegaan. Haal de ketel van het vuur, deksel eraf en laat het geheel even afkoelen. ondertussen fruit u de ui 5 minuten, knoflook en chilipeper naar smaak erbij en nog een paar minuten meebakken. hop mes door de blikken tomaten en in de pan met zout, peper en de rest van de kruiden plus een half blikje (PS. het tomatenblik) mosselkookvocht. 20 minuten inlaten koken, mosselen uit de schelp peuteren en erbij et voilá!

Stokbrood erbij, veel stokbrood en de hele tafel volzetten met de overheerlijke hapjes. Duik diep in dit warme weekend, dompel je volledig onder en ontkurk de wijn!

Want dromen komen soms uit, maak je dromen waar en laat de zon dit weekend krachtig stralen!

img-20161112-wa0022

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *